Piatok 18. 10. 2024 10:27:08 | Meniny má Lukáš

Cestovná kancelária, ktorá vás prenesie v čase: CK DAKA ponúka jesenné zájazdy plné dobrodružstva a poznania

Vedeli ste, že existuje cestovná kancelária, vďaka ktorej sa môžete presúvať v čase? Ak chcete vidieť vylodenie v Normandii či vystopovať záletníka Casanovu, stačí si vybrať z ponuky CK DAKA. Ale nebude to len prechádzka ružovou záhradou. Ak ste okrem legiend pripravení aj na dávku poučenia, tieto jesenné poznávacie zájazdy sú šité na mieru presne vám.

Inzercia |9. október 2024|19:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Nenechajte si ujsť čarovný večer plný svetlonosov a zábavy v Château Gbeľany
Čítajte viac >

Tajuplná Transylvánia

Transylvánia je známa svojimi majestátnymi hradmi, najmä hradom Hunedoara, gotického skvostu z 15. storočia, kde väznili grófa Draculu. Ak vám táto hororová postava imponuje, určite si nenecháte ujsť návštevu jeho rodného domu v starovekom mestečku Sighisoara. Dnes je tam reštaurácia, ich menu určite stojí za preskúmanie. Prezriete si aj unikátne Schody učencov, Hodinovú vežu z prvej polovice 14. storočia a orloj. Pre milovníkov mýtov a stredovekej histórie je táto destinácia ako stvorená.

881.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Rozprávkové hrady a zámky

Chcete sa aspoň na chvíľu cítiť ako šľachtici? Dva zámky Hohenschwangau a Neuschwanstein, symboly Bavorska, vás vtiahnu do búrlivého sveta bavorských kráľov. Neuschwanstein, často spájaný s rozprávkami, ponúka pohľad do tajomného života bavorského kráľa Ludwiga II. s ešte tajomnejšou smrťou. Prehliadka apartmánov, trónnej sály či kaplnky vám priblíži, ako žil a panoval. Zámok Linderhof s prepracovanou záhradou a fontánami je zas „malé Versailles“. Výlet k jazeru Chiemsee a návšteva ostrova Herrennchimsee s ďalším skvostom, kráľovským palácom, vás prenesie do veľkolepého sveta tejto legendárnej kráľovej inšpirácie z Francúzska.

63.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Zamilované Benátky

Ak ste čítali životopis najznámejšieho záletníka všetkých čias Casanovu, Benátky máte určite vo vašom itinerári. Do histórie jeho nespočetných pletiek vás vtiahne prechádzka po námestí Rialto. Okrem pamiatok vás cestovná kancelária DAKA, ktorá stavia na nezabudnuteľných zážitkoch, preplaví aj gondolou, neodmysliteľnou súčasťou benátskeho života. Výlet na ostrov Murano vám ukáže tajomstvá sklárstva a umenia výroby zrkadiel, kým Burano vás očarí farebnými domčekmi a starými tradíciami výroby čipiek. Ak dovolenka v Taliansku, tak spojenie histórie s romantikou je to pravé orechové – alebo skôr špagetové?

1119238.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Deň D v Normandii

Normandia sa úzko spája s jednou z najvýznamnejších udalostí druhej svetovej vojny, vylodením na pláži Utah počas dňa D. Návšteva miesta, kde bojovali spojenecké americké vojská a dodnes sa tu vyskytujú pozostatky z bitky, je mrazivým zážitkom rovnako ako návšteva múzea v Arromanches, ktoré túto udalosť dokumentuje. Po výlete za históriou sa ocitnete v Paríži, kde prejdete okolo katedrály Notre-Dame a Justičného paláca. Počas 6-dňovej výpravy za pokladmi a legendami preskočíte v čase do Rennes, hlavného mesta Bretónska s úžasným historickým centrom mesta, katedrálou Saint-Pierre a Musée de BRETAGNE, kde sa nachádzajú stále expozície o keltských megalitických civilizáciách.

2257.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Pre silné povahy

Na zemeguli existuje minimum miest, kde zomrelo za krátky čas toľko ľudí. Návšteva koncentračného tábora Osvienčim je cestou do tragickej histórie druhej svetovej vojny. So sprievodcom prejdete tábormi Auschwitz I a Auschwitz II – Birkenau, kde kvôli absurdnosti nacizmu položilo život vyše milióna ľudí. Osvienčim je dnes miestom spomienok a poučenia, ktoré je zapísané na zozname UNESCO. Bez zveličovania, ak si trúfnete na jeho prehliadku, bude to jeden z vašich najsilnejších zážitkov v živote. Po tejto skúsenosti bude stredoveký Krakow, povestný krásnou architektúrou vrátane gotického Mariánskeho kostola a námestia Rynek Glowny, vítaným oživením.

28160390.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Všetky tieto zájazdy môžete kúpiť za najlepšie ceny na stránke cestovnej kancelárie DAKA – www.ckdaka.sk.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou MIRAGE SHOPPING CENTER, a. s.


Súvisiaci článok
Uľahčite si mzdovú agendu. Pomôže vám účtovný program
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť