Piatok 18. 10. 2024 10:28:00 | Meniny má Lukáš

Šokujúci incident na futbalovom zápase v Gbeľanoch. Uprostred polčasu jeden z prítomných vytiahol zbraň!

Zdá sa, že bezpečnostné zložky štátu budú mať o starosť viac. Vážny prípad sa totiž odohral na futbalovom zápase v Gbeľanoch, kde malo počas polčasu dôjsť k veľmi závažnému incidentu. Na člena delegácie jeden z prítomných vytiahol zbraň.

Michal Szentivanyi|7. október 2024|14:16:36

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Motorkár pri Turanoch nemal žiadnu šancu. Tragickú nehodu zrejme objasní až pitva
Čítajte viac >

O vážnom incidente informoval portál Refresher News. Incident sa mal odohrať v nedeľu 6. októbra dopoludnia. Išlo o bežný, dedinský futbalový zápas medzi Gbeľanmi a Horným Hričovom. Jeho priebeh však poznačil dramatický incident.

Šok spôsobil bývalý rozhodca

Všetko sa malo udiať počas polčasovej prestávky. Vtedy jeden z divákov, ktorý bol neskôr identifikovaný ako bývalý rozhodca, pristúpil k vyhrážkam voči delegátovi stretnutia. Tie boli obsahovo naplnené tým, že naňho vytiahne zbraň, čo sa nakoniec aj stalo. „Dotyčný, nazval by som ho chronický kriklúň, stále vykrikoval. Delegát ho upozornil, aby sa správal slušne. On však preskočil dva rady, vytiahol pištoľ, natiahol ju a priložil mu ju k hlave," opísal pre Refresher News jeden zo svedkov s tým, že stál asi dvadsať metrov od incidentu.

„Ten zvuk uzáveru a pozeráte priamo na to... Niekto na tribúne potom skríkol: Volajte políciu. Dotyčný naskočil na kolobežku a odišiel,“ dodal svedok incidentu pre Refresher News. Chvíľu potom, ako predmetný divák ušiel, ho polícia zadržala.

Delegát zvažuje, že sa stiahne do ústrania

„Správal sa neslušne a vulgárne, preto som ho upozornil. On však preskočil bariéru, vytiahol pištoľ a priložil mi ju k hlave. Ľudia začali utekať a ja som si uvedomil, že ide o môj život,“ povedal pre portál Refresher News ohrozený delegát Vladimír Baďura. Tento zážitok ho podľa jeho slov vraj donúti premýšľať, či bude vo svojej práci aj naďalej pokračovať.

Podozrivý muž dokonca nafúkal

„Jeden z fanúšikov mal byť po verdikte rozhodcov vulgárny a agresívny. Po tom, ako bol upozornený na nevhodné správanie, mal namieriť krátku zbraň na delegáta. Po tomto z miesta odišiel. Krátko po incidente bol podozrivý muž obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajný útvar. Tento sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,29 promile,“ vyjadrila sa pre portál Šport24 hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.


Súvisiaci článok
Ďalší opitý vodič spôsobil dopravnú nehodu. Nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť