Nedeľa 06. 10. 2024 22:33:32 | Meniny má Natália

Podporte Žilinský kraj: Verejnosť môže ešte stále posielať nominácie na ocenenie Srdce na dlani

Verejnosť môže do piatka 18. októbra zasielať nominácie na ocenenie Srdce na dlani.

TASR|6. október 2024|19:30:38

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinské dobrovoľnícke centrum

Súvisiaci článok
Srdce na dlani 2024: Dobrovoľníkov za Žilinský kraj je možné nominovať do polovice októbra
Čítajte viac >

Oceňovanie výnimočných dobrovoľníckych skutkov a projektov sa uskutočňuje na krajskej a taktiež na národnej úrovni. Nominovať možno jednotlivcov, ale aj kolektívy. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala PR manažérka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Eva Ščepková.

Koordinátorka oceňovania Srdce na dlani Jana Mračnová vyzdvihla dôležitosť verejného oceňovania dobrovoľníctva. Poukazuje na pozitívne vplyvy dobrovoľníckej práce na spoločnosť. „Tým zároveň inšpiruje a motivuje ďalších ľudí k aktívnej účasti na dobrovoľníckych aktivitách," doplnila.

Navrhnúť ocenenie môže ktokoľvek na Slovensku, kto pozná tvorcu obdivuhodného projektu, alebo skutku, ktorým prispieva k pozitívnej zmene vo svojom okolí. Ide o ocenenie tých, ktorí konajú dobré skutky bez nároku na finančnú odmenu. Nomináciu je možné zaslať prostredníctvom oficiálneho webu www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie.

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá 346 platných nominácií a komisie rozdelili až 83 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani.

O udelení ocenenia v jednotlivých krajoch rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z laureátov a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Záštitu nad oceňovaním na úrovni krajov prevzala splnomocnenkyňa vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti.


Súvisiaci článok
48 nominácií, 11 kategórií, 1 projekt: Srdce na dlani si odniesol aj študent doktorandského štúdia Michal Kubaščík
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť