Sobota 05. 10. 2024 14:20:38 | Meniny má Viera

Šošoni triumfovali nad Komárnom, teraz ich čaká výzva proti Dunajskej Strede

Šošoni si proti Komárnu pripísali tri body, ktoré sa pre niektorých mohli zdať povinné, no ich získanie bolo náročnejšie, než očakávali. Tréner Michal Ščasný vyzdvihol pozitíva, ako je schopnosť tímu bodovať aj napriek neideálnym výkonom, čo naznačuje potenciál pre ďalší rast. Nedeľný duel proti Dunajskej Strede, ktorý sa začne 6. októbra o 18:00 hodine, bude rozhodovať Boris Marhefka.

Juliana Krčulová|5. október 2024|11:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: MŠK Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Športovci vo Vrútkach jasajú. Mesto získalo pre svoje ihrisko FIFA certifikát, primátor prezradil viac
Čítajte viac >

Šošoni získali tri body, no cesta k nim bola tŕnistá

Šošoni si proti Komárnu pripísali tri body, ktoré sa pre niektorých mohli zdať povinné. Získanie týchto bodov však bolo náročnejšie, než očakávali: „Ak chceme hľadať pozitíva, aj napriek nie ideálnym výkonom počas celých 90 minút sa nám darí bodovať naplno. A to dáva predpoklad ďalšieho výkonnostného rastu,“ priblížili zástupcovia žilinského klubu.

Viac sa o téme rozhovoril tréner Michal Ščasný: „Jednoznačne pozitívne je to, že získavame body. A to aj pri čiastkovom nepriaznivom stave či naposledy vyrovnaní súpera. Po góle Komárna bola reakcia výborná, chalani ukázali emočný obrat, išli sme jednoznačne za výhrou. Jasné, malo by to tak byť od začiatku do konca, no treba rešpektovať aj spôsob hry súpera a zároveň jeho kvalitu. Sú rôzne vývoje zápasu. Ako som povedal, dôležité je, že zbierame body. Určite chceme odstraňovať slabšie pasáže, no nedá sa celých 90 minút pressovať a ihneď hroziť, bezhlavo útočiť.”

461582349_944121437752460_4992971893610574168_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: MŠK Žilina/Daniel Stehlík

Nedeľný duel 10. kola, ktorý štartuje 6. októbra v Dunajskej Strede o 18:00 hodine, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka, pričom na čiarach mu budú asistovať Ján Pozor a Peter Bednár. Za VAR-om bude sedieť Ivan Kružliak.

Podľa slov trénera Michala Ščasného, Dunajská Streda vie aj pri útočnej kvalite hrať zo zabezpečenej obrany a čakať na chyby súpera. „Môžu nás čakať rôzne scenáre, ako už viackrát predviedli počas tejto sezóny, čiže to bude o našej reakcii a pripravenosti. Jednoducho my potrebujeme hrať našu hru... Dunajská Streda bude ešte o level vyššie. Iný spôsob hry a hráči, ktorí vedia potrestať vaše chyby. Bude to o našich hlavách. Potrebujeme byť pozorní, no chceme byť úspešní a cestujeme tam, hoci na horúcu pôdu, s jasným úmyslom bodovať naplno,” uviedol pre klubový web.

Zástupcovia MŠK Žilina pripomenuli, že stretnutie budú diváci môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO. Vstupenky na zápas do sektoru hostí si môžete zabezpečiť aj na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Domáce „líšky“ zastavili víťazné ťaženie žilinských Vlkov: Z Michaloviec si neodniesli ani bod
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť