Sobota 05. 10. 2024 12:31:34 | Meniny má Viera

Osada Vlkolínec sa otvára svetu. Čaká ju niekoľko noviniek, ocenia ich vodiči aj ďalší turisti

Podhorská osada UNESCO Vlkolínec pri Ružomberku bude fungovať po novom, prispieť k tomu majú viaceré aktivity. Plánujú tam zriadiť informačnú kanceláriu, pribudne aj odstavná plocha.

TASR|5. október 2024|09:30:11

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Súvisiaci článok
Nový varovný systém pre Vlkolínec: Ružomberok pokračuje v preventívnych opatreniach
Čítajte viac >

Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň s tým, že v týchto dňoch obnovili fungovanie Rady pre Vlkolínec. „Je to poradný orgán mňa i mestského zastupiteľstva. Nový model fungovania Vlkolínca počíta so spoluprácou všetkých zainteresovaných vrátane domácich. Každý subjekt ponesie svoj diel zodpovednosti a obohatí ho o svoj vlastný prínos, pretože budúcnosť rozvoja Vlkolínca je vo vzájomnej spolupráci," povedal primátor.

Dodal, že radnica postupne plánuje pripraviť odstavnú plochu v Bielom Potoku - Trlenskej doline, kde zaparkujú autá i autobusy. Chystajú tiež zriadenie turisticko-informačnej kancelárie v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov. Dopravu by mal počas roka zabezpečovať mikrobus a minibus. „Plánujeme aj viaceré podujatia a aktivity, nový okruh a poznávaciu trasu," uviedol Kubáň. V pamiatke pribudnú lavičky a stojany, stĺpy osvetlenia, odpadkové koše a navigačný systém.

Screen Shot 10-04-24 at 10.12 AM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Mesto pripravuje viaceré projektové dokumentácie, napríklad na urbanizáciu Trlenskej doliny, na rekonštrukcie čistiarne odpadových vôd, kanalizácie, verejných WC i cesty na Vlkolínec. Na jeseň opravia výtlky na ceste v osade. Počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny od soboty 1. júna 2024 do pondelka 30. septembra si vo Vlkolínci zakúpilo jednotné vstupné do expozícií necelých 20-tisíc návštevníkov.


Súvisiaci článok
Mesto Ružomberok vyčlenilo 50-tisíc eur na riešenie havarijného stavu miestnej komunikácie v Bielom Potoku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť