Sobota 05. 10. 2024 16:25:56 | Meniny má Viera

Muž z Kysúc tyranizoval tehotnú družku. Na súde v Žiline spoznal svoj trest za neľudské činy

29-ročný muž z Kysúc už spoznal trest za hrubé správanie voči svojej družke. Vyhrážal sa jej smrťou a fyzicky ju napadol.

Radka Kostánová|4. október 2024|10:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Ďalší opitý vodič spôsobil dopravnú nehodu. Nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Mladík napadol svoju tehotnú partnerku

Televízia JOJ vo svojej reportáži informovala, že 29-ročný Andrej z Kysúc už spoznal svoj trest za to, že napadol svoju tehotnú družku. Podľa informácií TV JOJ sa jej vyhrážal smrťou a fyzicky ju napadol.

Muž mal svoju družku v čase tehotenstva chrániť, no on robil opak. Bol agresívny, posilnený alkoholom a urážal ju. TV JOJ doplnila, že sa neštítil ju kopnúť do brucha v čase, keď čakala dieťa. Viedla ho k tomu žiarlivosť a pocit, že mu jeho družka bola neverná.

„Okresný súd Žilina, pracovisko Čadca vydal trestný rozkaz, ktorým uznal za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania,“ uviedla pre TV JOJ Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

427350c3-8075-47be-add6-2ff66d9e632d.png Zdroj: noviny.sk

Opakované napadnutie ženy

Záborská pre TV JOJ potvrdila, že 29-ročnému mužovi bol za skutok z júna 2024 uložený samostatný trest odňatia slobody 6 mesiacov nepodmienečne, so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Nebolo to totiž prvý raz, čo svoju partnerku fyzicky napadol: „Za skutok z decembra 2023 bol obvinenému uložený súhrnný tresť odňatia slobody 8 mesiacov, s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu s probačným dohľadom na 2 roky,“ priblížila pre TV JOJ Záborská.

Trestný rozkaz je podľa informácií právoplatný a jeho súčasťou sú aj viaceré podmienky, ktoré musí Andrej dodržiavať. Záborská pre TV JOJ objasnila, že mladík má obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov, taktiež sa musí podrobiť liečeniu závislosti od návykových látok a nesmie sa priblížiť k poškodenej žene.


Súvisiaci článok
Divoká a podgurážená jazda na Kysuciach si vypýtala svoju daň. Vodička skončila aj s autom v potoku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť