Sobota 05. 10. 2024 12:24:01 | Meniny má Viera

Ďalšia významná železničná stanica sa dočká rekonštrukcie. Predbežné náklady dosahujú 1,5 milióna eur

Železničnú stanicu vo Vrútkach rekonštruovali ešte pred viac ako desiatimi rokmi, no jej oprava sa ťahala dlhé obdobie. Teraz však prišla dobrá správa! Vrútky sa dočkajú ďalšej modernizácie.

Radka Kostánová|4. október 2024|08:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: vlaky.net

Súvisiaci článok
Vývoj kysuckej cyklotrasy zaznamenal ďalší posun. Na programe dňa sú majetkovo-právne vysporiadania
Čítajte viac >

O pozitívnej novinke informovala Karolína Koucká na portáli railtarget.cz. Uviedla, že Spoločnosť Železnice Slovenskej republiky ukončila v roku 2023 na základe uznesenia vlády pre nastávajúcu rekonštrukciu hodnotenie Útvaru hodnoty za peniaze.

Vďaka tomu sa stanica Vrútky dočká ďalšej obnovy. Stavebné povolenie už bolo vydané a predbežné náklady sú zatiaľ vyčíslené na 1,561 milióna eur.

301157-2.jpg Ilustračné foto. Zdroj: vlaky.net

Obnova starej stanice je dôležitá

Podľa slov Koucej je železničná stanica vo Vrútkach zastaraná a oprava je dôležitá. Príkladom staršieho vybavenia je aj staničný rozhlas, ktorý je tichší a nemusí ho každý počuť. Podľa Železníc Slovenskej republiky v nachádzajúcej rekonštrukcii vyriešia aj tento problém. Zároveň pribudnú informačné tabule s časmi odchodov a príchodov vlakov.

„Medzi plánmi Železníc Slovenskej republiky je aj výmena strešnej krytiny a bleskozvodu. Stanica sa tiež dočká nového šatu v podobe novej fasády. Novinkou bude aj bezbariérový vchod a WC. Predbežné náklady na obnovu sú zatiaľ vyčíslené na približne 1,561 milióna eur. Stavbu prefinancujú z eurofondov. Predpokladaná dĺžka realizácie obnovy je v projektovej dokumentácii predbežne stanovená na štyri mesiace. Aktuálne prebieha príprava verejného obstarávania na výber zhotoviteľa,“ dodala Koucká.


Súvisiaci článok
Vrútky vzdali hold svojim najlepším: Primátor ocenil dvanásť významných osobností
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť