Sobota 05. 10. 2024 12:05:13 | Meniny má Viera

Radka v meste: Energický román Sme v tom SPOLU vám odhalí tajomstvo priateľstva (RECENZIA)

Horúca novinka z pera Simony Roškovej poteší všetky ženy, ktoré sú obklopené priateľmi a občas sa strácajú v komplikovanosti vzťahov. Román Sme v tom SPOLU rieši problémy študentiek na vysokej škole, ich priateľstvo, prvé a pravé lásky, úprimnosť, ale aj tajomstvá a temné problémy.

Radka Kostánová|4. október 2024|17:00:03

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Radka v meste: Román Odteraz neplačem vás paradoxne rozplače najviac (RECENZIA)
Čítajte viac >

Poučný román o sile priateľstva

Simona Rošková má pevné miesto na slovenskom knižnom trhu. Svoju obľúbenosť potvrdila aj ďalším novým románom, ktorý môžete už teraz držať v rukách. Kniha Sme v tom SPOLU reflektuje priateľstvo žien, problémy s mužmi a modernú dobu, ktorá so sebou prináša mnoho príležitostí.

Po úspešnej knihe Odteraz neplačem, sa nový román nedal zahanbiť. Na prvý pohľad čitateľa zaujme nádherný obal, ktorý ladí aj s vnútrom knihy. To je netradičné, ale o to viac prekvapivé. Pýšiť sa môže aj podmaňujúcou oriezkou a úchvatnou záložkou, ktoré vytvárajú ucelený umelecký zážitok.

rvm3.png Zdroj: Instagram/moderne_romany

Dej Simoninej knihy sa tentokrát odohráva na vysokej škole, kde dve nerozlučné priateľky Alex a Laura narazia na prvé problémy a ich dlhoročné kamarátstvo je ohrozené. Samozrejme, hlavnú úlohu v románe zohrávajú aj muži. Práve kvôli nim sa priateľkám všetko skomplikuje a odcudzia sa. Na „javisko“ príde po pár stranách aj nespútaný a vášnivý študent Damián, ktorý prileje olej do ohňa.

„Jazva na srdci neostáva od nepriateľov, ale od ľudí, ktorí tvrdia, že vás majú radi. O to viac vás to bolí.“ Slová majú veľkú moc, no činy ešte väčšiu. Hlavná hrdinka Alex sa po nešťastných udalostiach spriatelí s nebezpečnou Valériou, kedy dúfa, že sa jej podarí vytvoriť si silné puto ako mala s Laurou. Miestami sa čitateľovi môže zdať, že Alex a Valéria sú ako deň a noc alebo ako voda a oheň, no ich priateľstvo má šancu na prežitie. Názov knihy má pri dvoch súdržných študentkách hlbší význam, pretože v knihe sa spomína: „Sme v tom spolu. Iba my dve.“

rvm.png Zdroj: Instagram/moderne_romany

Kniha je plná emócií, dejových zvratov a ani na jednej strane sa čítajúca osoba nebude nudiť. Príbeh plynie rýchlo, ale napriek tomu nie je možné dopredu zistiť, ako skončí a ako dopadnú vzťahy medzi hlavnými postavami. Prinúti vás zamyslieť sa nad sebou a nad tým, aké kvalitné a pevné sú vzťahy s vašimi blízkymi, rodinami, kamarátmi alebo len kolegami z práce. Zistíte, na čom skutočne záleží a či žijete život, ktorý chcete, alebo taký, ktorý sa od vás očakáva.

Román končí nečakane, no šťastne, preto nemusí byť každého šálkou kávy, ale rozhodne by si ho mal prečítať každý, kto sa chce ponoriť hlbšie do témy priateľstva, kto rieši možno podobné problémy alebo kto chce ujsť od problémov z reality do sveta plného možností a príležitostí na život podľa seba.

„Niekedy musíš urobiť také rozhodnutie, ktoré síce zničí tvoje srdce, ale dá pokoj tvojej hlave.“

rvm2.png Zdroj: Instagram/moderne_romany


Súvisiaci článok
Radka v meste: Vášnivý Diablo vám pomotá hlavu a nedovolí zaspať, jeho turbulentný život rozhodí váš stereotyp (RECENZIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť