Sobota 05. 10. 2024 12:34:43 | Meniny má Viera

Liptovský Mikuláš nepodceňuje riziká na internete. Do zabezpečenia investujú pol milióna eur

Pol milióna eur z ministerstva investícií získala liptovskomikulášska radnica na zvýšenie úrovne kybernetickej bezpečnosti v meste. Peniaze poputujú na nevyhnutnú ochranu pred rizikami v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti.

TASR|2. október 2024|11:30:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com a TASR/Miroslava Siváková

Súvisiaci článok
Sprievodcovské služby v Liptovskom Mikuláši zaznamenali rekordný nárast
Čítajte viac >

Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Nenávratný príspevok umožní dosiahnutie kybernetickej bezpečnosti na najvyššej úrovni. Cieľom projektu, ktorý zavádzame na mestskom úrade, je ochrana údajov a elektronických dát, ktoré sú využívané mestom, jeho organizáciami, zamestnancami, obyvateľmi a právnickými osobami," vysvetlil Slavomír Hrnčiar z oddelenia projektového manažmentu mesta.

15801.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Projekt má prispieť k minimalizácii rizika odcudzenia, zneužitia alebo straty citlivých údajov. Rovnako eliminovať hrozbu, že mesto nebude schopné poskytovať služby obyvateľom z dôvodu nefunkčnosti niektorého zo systémov.

Mesto za získané peniaze vypracuje metodiky a stratégie, zakúpi a nainštaluje systémy na identifikáciu kybernetických útokov a zaškolí zamestnancov. „Harmonogram realizácie projektu je nastavený na 12 mesiacov. Predtým sa ešte uskutoční verejné obstarávanie, predpokladané ukončenie je v závere budúceho roka," dodala hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Celkový rozpočet Žilinského kraja prekročil po úprave hranicu 278 miliónov eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť