Sobota 05. 10. 2024 12:47:16 | Meniny má Viera

Sprievodcovské služby v Liptovskom Mikuláši zaznamenali rekordný nárast

Počas letnej sezóny zaznamenali v Liptovskom Mikuláši najväčší úspech pravidelné sprievodcovské služby, ktoré využilo o 34 % viac návštevníkov ako v predchádzajúcom roku. Sprievodkyne mohli obyvatelia a návštevníci vidieť v uliciach mesta v novom šate s vizuálom „Mesto medzi horami“, pričom zelený dáždnik vymenili za zástavku s označením sprievodcu.

Juliana Krčulová|1. október 2024|11:30:21

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Dobrovoľníci priniesli do starého kostolíka nový život: Svoje ruky a materiál poskytli úplne zadarmo
Čítajte viac >

Sprievodcovské služby zaznamenali v lete úspech

Romana Nemcová z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš informovala médiá, že sakrálne pamiatky tiež pútali pozornosť turistov počas leta. V horúcich dňoch poskytovali podľa jej slov príjemný chládok a okrem duchovného zážitku často aj ten umelecký v podobe koncertov.

„Najnavštevovanejšou sakrálnou stavbou bol Kostol sv. Mikuláša, do ktorého v rámci turistických prehliadok zavítalo bezmála 6 500 návštevníkov, synagógu si pozrelo takmer 2 900 ľudí. Zvyšujúcu sa návštevnosť až o tretinu zaznamenali v Kostole sv. Petra z Alkantary v Okoličnom,“ spresnila Nemcová.

Novinkou letnej sezóny, ktorá sa taktiež úspešne uchytila, bol aj piknik v galerijnej záhrade. Relax v zelenej oáze uprostred mesta v kruhu rodiny či priateľov využili stovky ľudí, ktorí si zakúpili piknikové koše v zapojených prevádzkach alebo si ich priniesli z domu. Pikniky budú podľa dostupných informácií v galerijnej záhrade pokračovať aj budúce leto.

461594264_960223266148781_223030868558976635_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Nemcová z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš ďalej priblížila, že návštevnosť informačného centra počas prázdninových mesiacov oproti minulému roku klesla o sedem percent. Na jednej strane ubudlo českých a poľských turistov, na druhej strane však zaznamenali nárast návštevníkov z Nemecka, Holandska a Belgicka.

„Naši zamestnanci každému návštevníkovi predstavia celú ponuku mesta a poskytnú mu bezplatne turistickú mapu s atraktivitami, podujatiami a službami. Kto chce vedieť viac, z mapy sa cez QR kódy dostane na oficiálnu internetovú stránku mesta,“ vysvetlila Jana Piatková, riaditeľka informačného centra.

Okrem množstva turistických atraktivít môžu obyvatelia aj návštevníci počas roka navštíviť približne 600 podujatí.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Rozpáli vás The Gentlemen show, rozveselí festival Mládeže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť