Sobota 05. 10. 2024 13:51:35 | Meniny má Viera

Kultúrne podujatia tento týždeň: Rozpáli vás The Gentlemen show, rozveselí festival Mládeže

Nový týždeň prináša vždy nové kultúrne podujatia. Poďte si pozrieť prehľad tých najlepších akcií v Žilinskom kraji počas týždňa od 30. septembra do 6. októbra 2024.

Radka Kostánová|30. september 2024|12:00:11

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/The Gentlemen Slovakia

Súvisiaci článok
Squat challenge v Žiline: Príďte si vyskúšať NEBBIA fitness výzvu a získajte darček (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Koncert: Ludovico Einaudi music, 30.9.2024 v Dome odborov, Žilina

Pondelok v kultúre otvára nádherný koncert. Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný večer, na ktorom zaznie melódia jedného z najlepších pianistov a skladateľov na svete, Ludovica Einaudioho v podaní geniálneho českého klaviristu Jana Schulmeistera. Vstupné stojí 25, 29 a 32 eur.

Ludovico_Einaudi_Music.jpg Zdroj: domodborov.sk

Kurzy: Meditácia - prebudenie vedomia, 30.9.2024 o 18:00 hodine v Martine

V Žiline a Martine sa otvárajú nové kurzy meditácie. Počas kurzov sa naučíte jednoduché meditačné cvičenia napomáhajúce vyneseniu vlastnej duše do popredia. Kurz vedie hľadajúci z Oravy, ktorý sa meditácii venuje viac ako 24 rokov.

Kurz sa uskutoční aj v Žiline v utorok 1. októbra 2024 o 17:00 hodine.

Festival: Október fest, 1.10.2024 - 5.10.2024 v Liptovskom Mikuláši

V Liptovskom Mikuláši si môžete opäť užiť dobré pivo, chutné jedlá a vynikajúcu zábavu. Už tento týždeň sa uskutoční Október fest. Na námestí v meste bude čakať až 968 miest na sedenie, ochutnať budete môcť aj pravé októberfestové pivné špeciály, grilované špeciality a užijete si rôzne súťaže. O večerný program festivalu sa postarajú hudobné skupiny z celého Slovenska.

foto_13951_1.jpg Zdroj: mikulas.sk

Predstavenie: The gentleman show - hriešny tanec tour, 1.10.2024 o 19:00 hodine v Dome odborov, Žilina

V Dome odborov sa uskutoční ešte jedno horúce predstavenie. Môžete sa tešiť na exkluzívnu jesennú tour 2024 v štýle filmu Hriešny tanec. Pódium so 7 najhorúcejšími mužmi z celého Slovenska je pripravené na noc čistej mágie, keď vás oslnia svojimi očarujúcimi piesňami, tanečnými číslami, fascinujúcimi pohybmi a vzrušujúcim divadlom. Vstupné stojí 25, 29 a 39 eur.

THE_GENTLEMEN_SHOW___HRIESNY_TANEC_TOUR.jpg Zdroj: domodborov.sk

Koncert: Spomienkový koncert na piesne Karla Gotta, 3.10.2024 o 19:00 hodine v Dome kultúry, Čadca

Jedinečný koncert na počesť hudby Karla Gotta sa uskutoční aj v Čadci. Na koncerte budú prezentované melódie a piesne z repertoáru Karla Gotta, ktoré sa stali nevyhnutnou súčasťou českej hudobnej kultúry. Ich magické melódie a texty prinášajú nostalgiu, radosť a nádej aj dnešnej generácii.

Festival: Festival mládeže, 4.10.2024 - 5.10.2024 na Mariánskom námestí, Žilina

Mesto Žilina pripravuje na tento týždeň nultý ročník Festivalu mládeže v Žiline. Organizuje ich spolu s ďalšími organizáciami a inštitúciami, ktorým záleží na mládeži. Program si môžete pozrieť nižšie:

zilina.png Zdroj: zilina.sk

Koncert: Richard Autner & Band + Nela Pocisková, 5.10.2024 o 19:00 hodine v Dome kultúry, Námestovo

Richard Autner, herec a spevák, účinkujúci v divadelných inscenáciách Slovenského národného divadla, príde do Námestova zahrať skvelé hity. Hosťom jeho koncertu bude aj speváčka a herečka Nela Pocisková, s ktorou okrem iného zaznie aj ich aktuálny spoločný singel Len nám dvom. Vstupné stojí 22 eur.

Koncert: Koncert filmovej hudby, 5.10.2024 o 19:00 hodine v Kine Strojár, Martin

Týždeň môžete ukončiť v Martine. Pražský filmový orchester pod taktovkou dirigenta Jiřího Koryntu tam prinesie veľkolepý koncert. Návštevnící sa môžu tešiť na skladby z filmov Star Wars, Pán Prsteňov, Games of Thrones, Harry Potter, Piráti z Karibiku a ďalšie známe melódie strieborného plátna.


Súvisiaci článok
Október v Bábkovom divadle Žilina: Návštevníkov čakajú pestré podujatia aj novinky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť