Piatok 27. 09. 2024 17:18:04 | Meniny má Cyprián

Novinka v obci Bešeňová: Turistov aj domácich poinformujú digitálne kiosky

Komunikáciu s verejnosťou v Bešeňovej v okrese Ružomberok zabezpečili prostredníctvom troch digitálnych kioskov. Osadili ich v centre obce. Podľa starostu Martina Barana v Bešeňovej chýbalo informačné centrum aj personál, ktorý by dokázal vybavovať množstvo dopytov.

TASR|27. september 2024|13:30:27

Zdroj: Facebook/MAS Dolný Liptov

Súvisiaci článok
Školy v Ružomberku dostávajú nový nástroj na environmentálne vzdelávanie
Čítajte viac >

Okrem veľkých ubytovacích zariadení vo vodnom parku je v obci viacero menších penziónov, rodinných chát a privátov, ktoré ročne privítajú tisíce turistov. Preto sa snažili zabezpečiť miesto, kde by sa ľudia dostali k informáciám. Nové kiosky slúžia ako informačné tabule o Liptove aj ako úradné tabule obce. Sú prepojené s webom a mobilnou aplikáciou samosprávy.

Zariadenie sa naučili používať aj starší obyvatelia. Ľudia si na informačné tabule zvykli. Tým, že v obci nemáme klasickú úradnú tabuľu, nájdu všetky informácie tu. Pristavujú sa pri nich turisti, ale aj obyvatelia," opísal starosta.

Na mieste, kde sú kiosky osadené, vzniklo malé námestie. Nachádza sa tam defibrilátor, verejné toalety, v blízkej dobe pribudne stojan na bicykle s možnosťou servisu a tiež cyklomapa okolia. Zuzana Gvizdová z Miestnej akčnej skupiny Dolný Liptov dodala, že samospráva plánuje v mieste osadiť aj nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle. Okrem toho v lokalite vznikne priestor na občasný predaj.

Projekt v hodnote takmer 53-tisíc eur vznikol v spolupráci s Miestnou akčnou skupinou Dolný Liptov a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov.


Súvisiaci článok
Pred 160 rokmi sa narodil Ružomberčan Andrej Hlinka, kňaz a autonomista
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť