Piatok 27. 09. 2024 11:27:19 | Meniny má Cyprián

Žilinskí Vlci sa po prehre so Spišiakmi stretnú s Košicami: Musíme dodržiavať systém a zlepšiť sa, tvrdí Bartovič

Žilinskí Vlci sa po prehre so Spišiakmi pripravujú na ďalší náročný zápas. V piatok 27. septembra o 17:30 hodine privítajú na domácom ľade tím HC Košice, ktorý patrí medzi favoritov na titul. Tréner Milan Bartovič zdôraznil potrebu dodržiavať systém a zlepšiť sa, aby tím mohol uspieť proti silnému súperovi.

Juliana Krčulová|27. september 2024|08:00:06

Zdroj: DOXXbet Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Športová výzva roka: Charitatívny beh v Krásne nad Kysucou napíše už svoju piatu kapitolu
Čítajte viac >

Náročný víkend pre Vlkov: Po Košiciach príde Slovan

V piatok 27. septembra pokračuje extraligová sezóna v poradí už štvrtým kolom. Vlci o 17:30 hodine privítajú tím HC Košice, ktorý patrí medzi favoritov na titul. „Oceliari“ majú zatiaľ dobrú bilanciu, s jednou prehrou, ale bodovali vo všetkých troch zápasoch. Naposledy porazili Duklu Trenčín vysoko 7:0.

Tím žilinských Vlkov pod vedením Milana Bartoviča v utorok 24. septembra prehral so Spišiakmi 2:4, hoci v 12. minúte viedli 2:0. Súper po chvíľkovom poľavení domáceho mužstva využil situáciu a vyrovnal. „Vedieme o dva góly a brutálne rýchlo dostaneme hneď dva vyrovnávajúce góly. Veril som, že nájdeme silu to zlomiť,“ povedal po zápase tréner Bartovič.

Pre hokejistov spod Dubňa to bol tretí zápas v priebehu piatich dní, no hlavný kouč žilinských Vlkov sa na to nechce sústrediť, ani vyhovárať. „Áno, bol to tretí ťažký zápas za päť dní na začiatku sezóny, čo je náročné, ale ak nemáme energiu, tak musíme držať systém a dodržiavať, čo sme si povedali v kabíne. V tomto sa potrebujeme ešte zdokonaliť,“ dodal.

IMGL7120.jpg Zdroj: DOXXbet Vlci Žilina/Daniel Stehlík

V zápase proti Rysom sa rozhodovalo v záverečnej časti. Pri vyrovnanom stave Vlci stratili puk, hostia, hoci v oslabení, strelili dôležitý tretí gól. „Tlačili sme niekedy až príliš a potom sme chýbali vzadu. Nesmie sa nám stávať ani to, že za stavu, keď prehrávame pred koncom o gól, dostaneme ešte jeden, čo nám prakticky vzalo šancu vyrovnať aj pri záverečnej hre bez brankára,“ povedal asistent kapitána a strelec druhého gólu, Peter Galamboš.

Tréner Bartovič očakáva viac od niektorých legionárov, ktorí zatiaľ nenapĺňajú očakávania. „Do Žiliny prišli, aby boli lídri mužstva. Sú tu už dlhší čas, aby boli našimi lídrami najmä v rozhodujúcich momentoch ako je, napríklad, presilová hra. Musíme viac zabrať, no pozrieť sa na to detailne a možno rozhádžeme jednotlivé formácie,“ dodal žilinský tréner, ktorý si váži, že fanúšikovia hráčov po prehre vyprevadili potleskom.

„Ďakujem fanúšikom, lebo sú skvelí. Teším sa a verím, že ľudia prídu na Košice a Slovan. Od nás ale musí prísť pre nich totálne iná energia, než proti Spišskej Novej Vsi,“ zakončil tréner Milan Bartovič.

Žilinskí Vlci nastúpia už dnes 27. septembra o 17:30 hodine pred domácim publikom proti tímu HC Košice. VSTUPENKY sú k dispozícií aj na TOMTO ODKAZE.

Nedeľa 29. septembra bude taktiež patriť hokeju, kedy sa na žilinskom ľade predstaví HC SLOVAN Bratislava. VSTUPENKY na poobedný zápas si môžete zakúpiť prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
MŠK Žilina získala posilu v podobe Petra Pekaríka: Vracia sa do klubu, kde odštartoval svoju kariéru
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť