Piatok 27. 09. 2024 13:18:55 | Meniny má Cyprián

Školy v Ružomberku dostávajú nový nástroj na environmentálne vzdelávanie

Projekt Ruženka prináša interaktívne vzdelávanie o environmentálnych témach pre žiakov 3. a 4. ročníka základných škôl. V rámci projektu bol vytvorený pracovný zošit Environmentálnej výchovy, ktorý bol predstavený na Základnej škole Andreja Hlinku v Ružomberku. Primátor Ľubomír Kubáň zdôraznil význam environmentálneho vzdelávania už v rannom veku, pričom zošit má pomôcť deťom budovať vzťah k životnému prostrediu.

Juliana Krčulová|27. september 2024|11:00:05

Zdroj: ruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Jesseniova lekárska fakulta v Martine odštartovala nový školský rok: Navštevuje ju 1 750 žiakov
Čítajte viac >

Projekt Ruženka sa zameriava na interaktívne vzdelávanie žiakov prvého stupňa o environmentálnych témach. Hovorca mesta Ružomberok, Vladimír Miškovčík, na webe mesta informoval, že v rámci projektu bol vytvorený pracovný zošit Environmentálnej výchovy, určený pre žiakov 3. a 4. ročníka základných škôl.

„Som veľmi rád, že deti v našom okrese sa už v rannom veku venujú environmentálnemu vzdelávaniu. Vzhľadom na aktuálne výzvy a problémy to považujem za veľmi potrebné. Zošit je výbornou pomôckou, ktorá im poskytne základ pre budovanie vzťahu k životnému prostrediu a svojmu okoliu,“ povedal primátor Ružomberka, Ľubomír Kubáň, počas slávnostného otvorenia školského roka 2024/2025 na Základnej škole Andreja Hlinku, kde bol pracovný zošit predstavený a odovzdaný žiakom a učiteľom.

IMG_7310-1-955x1200.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Zošit je podľa informácií z ružomberskej radnice distribuovaný do mnohých škôl v okrese Ružomberok a je dostupný aj v elektronickej podobe. Jeho cieľom je priniesť témy životného prostredia a starostlivosti oň z tried aj do domácností, kde rodičia zohrávajú veľkú úlohu pri formovaní vzťahu detí k prírode a jej ochrane.

„Učivo v zošite je rozdelené do štyroch kapitol. V nich si žiaci postupne preberú jednotlivé témy odpadov, vody, ovzdušia a prírody okolo nás. Každá kapitola sa skladá zo základného učiva a úloh na precvičenie. Nechýbajú tajničky, doplňovačky a ilustrácie,“ spresnil hovorca mesta.

Projekt Ruženka, podľa dostupných informácií, iniciovala spoločnosť Mondi SCP a.s. v spolupráci s občianskym združením Zelené vzdelávanie. „Pilotný projekt Ruženka začal už v roku 2019 na základnej škole v Liptovskej Štiavnici a mal skvelé ohlasy u detí aj ich rodičov. Našou spoločnou ambíciou je postupne rozšíriť toto vzdelávanie do všetkých základných škôl v regióne,“ uviedla Marianna Matajová, manažérka životného prostredia Mondi SCP.


Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši zachránili históriu: V rodnom dome Rázusovcov ožila 160-ročná kováčska vyhňa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť