Sobota 05. 10. 2024 13:52:14 | Meniny má Viera

To najlepšie, čo sa na Kysuciach urodilo: V Čadci sa uskutoční výstava ovocia, zeleniny a aranžmánov

Okresná výstava ovocia, zeleniny a aranžmánov je typická pre každé väčšie mesto. Výnimkou nebude ani Čadca, ktorá ukáže, čo všetko sa na Kysuciach urodilo.

Radka Kostánová|30. september 2024|18:00:16

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Poteší vás Žilinský festival kávy aj Stretnutie drotárskych majstrov
Čítajte viac >

Výstava plná jesene a zdravia

Slovenský zväz záhradkárov Čadca v spolupráci s mestom Čadca a Slovenským zväzok záhradkárov Čadca-Bukov I a Čadca Bukov II pripravuje okresnú výstavu ovocia, zeleniny, byliniek a záhradných aranžmánov. Zástupcovia mesta informovali o podujatí na webovej stránke.

Kedy sa výstava uskutoční?

Podujatie s nádychom jesene sa uskutoční v sobotu 5. októbra 2024 o 14:00 hodine, pričom vyhodnotia aj najkrajšie exponáty.

Výstava pre verejnosť bude sprístupnená v sobotu 5. októbra od 14:00 do 18:00 hodiny a v nedeľu 6. októbra od 8:00 do 18:00 hodiny. V pondelok 7. októbra od 8:00 do 13:00 hodiny bude prístupná pre žiakov základných škôl.

výstava ovocia a zeleniny.jpg Zdroj: mestocadca.sk

Čo všetko uvidíte?

Na výstave bude podľa dostupných informácií široká paleta ovocných druhov, medzi ktorými budú dominovať jablká rôznych chutí, farieb, tvarov, starých a ušľachtilých odrôd.

„Jablká nebudú chýbať ani z terajšieho sortimentu a k videniu budú aj najnovšie perspektívne odrody, ďalej hrušky, slivky, drobné ovocie, škrupinové ovocie a netradičné druhy ovocia, akými sú arónia, jarabina sladkoplodá, rakytník rešetliakovitý či drienky. Ďalej rozmanitá paleta zeleniny tradične u nás pestovanej, ale i tej netradičnej, liečivých rastlín a pochutín a potešiť svoje oko môžu i vyznávači umenia v záhradných a sadovníckych aranžmánoch,“ dodali zástupcovia mesta.


Súvisiaci článok
Kysucké vianočné poklady zasiahla povodeň. Výrobné družstvo Okrasa v Čadci prosí verejnosť o pomocnú ruku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť