Sobota 05. 10. 2024 12:04:35 | Meniny má Viera

Ste milovníkom filmov? Potom by ste nemali chýbať na tomto jedinečnom filmfeste

Celoštátny festival a súťaž nekomerčných filmov Filmfest sa uskutoční v Nižnej aj tento rok. Pokiaľ vyhľadávate kvalitné snímky, nemali by ste si ho nechať ujsť.

Radka Kostánová|4. október 2024|16:03:17

Ilustračné foto. Zdroj: Pexels.com

Súvisiaci článok
Cesta postavená na blate: V minulosti ušetrili, teraz na to Dolnokubínčania doplatia
Čítajte viac >

Filmfest Nižná 2024 je podľa dostupných informácií z Oravského kultúrneho strediska priamym pokračovaním filmovej súťaže Filmfest Hrádok - Rodinné video a nadväzuje na Oravskú osmičku - najstaršiu súťaž neprofesionálnych filmov na Slovensku.

27. ročník celoštátneho festivalu a súťaže nekomerčných filmov sa uskutoční od piatka 8. do nedele 10. novembra 2024 v Kultúrnom dome Nižná.

Podmienky súťaže

Oravské kultúrne stredisko zverejnilo aj podmienky súťaže, ktoré by mali byť splnené. Priblížilo, že do súťaže si môžu prihlásiť filmy iba autori s trvalým pobytom v Slovenskej republike, ktoré nesúťažili na predchádzajúcich ročníkoch Filmfestu Hrádok - Rodinného videa a Oravskej osmičky.

„Filmy nesmú byť vyrobené na objednávku a za finančnú odmenu. Súťaže sa nemôžu zúčastniť ani profesionálni tvorcovia a študenti, respektíve absolventi stredných a vysokých škôl, ktorí mali/majú v študijnom programe odbor, alebo predmet zameraný na filmovú tvorbu. Každý autor (tím) môže prihlásiť do súťaže maximálne dva filmy v každej súťažnej kategórii. Každý film musí byť na samostatnej prihláške. Maximálna dĺžka filmu je 20 minút. O zaradení filmu do súťaže rozhoduje predvýberová porota, ktorá môže v odôvodnených prípadoch prijať aj dlhšie filmy, alebo z časových dôvodov obmedziť počet prijatých filmov,“ konkretizovali zástupcovia z Oravského kultúrneho strediska.

Uzávierka súťaže je do štvrtka 11. októbra 2024. Filmy a prihlášky musia byť doručené cez webové rozhranie (napríklad Úschovňa, WeTransfer a podobne) na email filmfest.nizna@gmail.com. Každý prihlasovateľ musí zároveň uhradiť jednotný účastnícky poplatok 5 eur, aj keď má prihlásených viac filmov do súťaže.

Bližšie informácie nájdete na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Obyvateľka Liptova oslávila 100 rokov: Srší z nej ľudskosť a optimizmus
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť