Sobota 28. 09. 2024 14:26:06 | Meniny má Václav

Jesenná starostlivosť o vlasy: Ako ich udržať zdravé a krásne počas chladných mesiacov?

S príchodom jesene vlasy čelia výzvam v podobe nižších teplôt a suchého vzduchu v interiéroch. Zistite, ako ich ochrániť pred vysušením, lámavosťou a poškodením, a zároveň im dodať potrebnú hydratáciu a výživu.

Monika Bieliková|23. september 2024|15:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Jeseň bez chorôb: Lekár radí, ako ochrániť imunitu seba aj detí
Čítajte viac >

Leto je preč a s ním aj dni plné slnka a voľnosti. Vlasy si užili svoj podiel slnečných lúčov, vetra aj morskej soli, a teraz ich čaká ďalšia skúška – jeseň. Nižšie teploty a kúrenie, ktoré vysušuje vzduch, môžu spôsobiť problémy s hydratáciou vlasov. No práve teraz je čas, kedy by sme im mali venovať zvláštnu pozornosť.

Na starostlivosť o vlasy počas chladných mesiacov sa v reportáži na svojom webe zameral aj magazín British Vogue. V rozhovore vlasový odborník Josh Wood zhodnotil: „Myslím si, že existuje trend, pri ktorom si ľudia uvedomujú stav vlasov a celkového zdravia vlasov. Po dlhšom čase bez úprav ľudia cítia, že sú vlasy iné a viac poškodené." Ako tomu zabrániť?

29209.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Nezabúdajte hydratovať

Kolísavé teploty a suchý vzduch môžu vlasy rýchlo vysušiť a zanechať ich matné a lámavé. Experti odporúčajú pravidelne používať hydratačné produkty, ako sú kondicionéry, masky a sérum na vlasy. Dôležité je aj obmedziť časté umývanie vlasov a dbať na to, aby ste použili výživné kúry počas noci, ktoré vlasy vyživia bez toho, aby ich zaťažili.

Dobrý hrebeň je základ

Jesenný vietor a chlad môžu vaše vlasy ešte viac poškodiť. Investícia do kvalitného hrebeňa, ktorý zabráni trhaniu a lámavosti, je preto zásadná. Vyberte si taký, ktorý má jemné zuby a pomôže vlasy šetrne rozčesať.

2151262275.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Nielen vlasy, ale aj pokožka hlavy je dôležitá

Podobne ako pleť, aj pokožka hlavy potrebuje ochranu pred vonkajšími vplyvmi. Zabezpečte si produkty, ktoré jemne exfoliujú a zároveň hydratujú pokožku hlavy, aby zostala zdravá a vlasy mali pevný základ pre rast.

Krásu vlasov ovplyvňuje aj strava

Strava hrá veľkú rolu v tom, ako naše vlasy vyzerajú. Výživové doplnky bohaté na vitamín D, zdravé tuky a hydratácia vodou sú nevyhnutné, aby vlasy boli zdravé zvnútra aj zvonku.


Súvisiaci článok
Chladné mesiace sú pre pokožku výzvou. Odborníci radia, ako predísť jej vysušeniu a podráždeniu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť