Štvrtok 19. 09. 2024 14:04:05 | Meniny má Konštantín

Radnica predpokladala, že s obnovou podchodu pod Rondlom skončí na prahu jesene. Čo ich zbrzdilo?

Obnova podchodu pod Rondlom je v Žiline dlho diskutovanou témou. Architektonické štúdie k tomuto projektu sa riešili ešte v roku 2022. Po dodaní projektovej dokumentácie o rok neskôr sa čakalo na spustenie verejného obstarávania. Robotníci sa nakoniec pustili do práce na podchode v máji 2024. Tie mali končiť v septembri 2024, no vyzerá to tak, že ukončenie celého projektu sa ešte zdrží.

Michal Szentivanyi|18. september 2024|08:00:04

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a zilina.sk

Súvisiaci článok
Ulice v Žiline obsadili ťažké stroje. Mesto ohlásilo postupnú výmenu povrchu chodníkov
Čítajte viac >

Podchod pre peších a cyklistov vedúci popod okružnú križovatku Rondel v Žiline sa po rokoch dočkal svojej obnovy. Tá mala finišovať v septembri, a teda, na prahu jesene. Žilinská radnica ešte na jar spustila stavebné práce. Podchod však počas obnovy zostal čiastočne priechodný. „Rekonštrukcia podchodu spájajúceho centrum mesta s mestskou časťou Závodie a sídliskom Hájik je dlhodobo diskutovanou témou," popisovalo mesto rekonštrukciu na webe coplanuje.zilina.sk.

Rekonštrukcia zrejme neskončí v septembri 2024

Mesto už teraz odpovedalo na to, či sa túto rekonštrukciu podarí stihnúť ešte v septembri. „Uvedený termín odkazoval na vyjadrenie k zimnej údržbe. Keďže v priebehu prác vznikli dodatočne požiadavky zo strany mesta, nebolo možné termín splniť. Práce nastavíme tak, aby bolo možné riešiť údržbu a zároveň dielo dokončiť. Aktuálne riešime dodatok, ktorého predmetom budú menej a naviac práce a zároveň nový termín dokončenia," odpovedala na otázky Žilina SP21 vedúca Odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, Katarína Gazdíková.

PODCHOD POD RONDLOM 2.jpg Archívny záber podchodu pod Rondlom, zdroj: zilina.sp21.sk

Stavebné práce na podchode pod Rondlom sa realizujú v dvoch etapách, počas ktorých boli postupne uzatvorené jednotlivé vstupy do podchodu, podchod však zostal stále sčasti priechodný. V prvej etape mala byť uzatvorená severná polovica podchodu a uzatvorené boli schodiská 2 a 3. V druhej etape došlo k presunutiu dočasnej deliacej steny. Chodci vstupujú opravenými schodiskami 2 a 3 a uzatvorené sú rampy 1, 2 a 3.


Súvisiaci článok
Radnica má o rekonštrukcii podchodu pod Rondlom veľmi konkrétnu predstavu. Chcú spustiť nasledujúce etapy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť