Štvrtok 19. 09. 2024 21:01:49 | Meniny má Konštantín

Varín sa premení na futbalový kozub. Príďte osláviť 115. výročie Fatranu, čaká na vás aj kultúrny program

Futbalový klub Fatran Varín a obec Varín pozývajú všetkých milovníkov športu na oslavu 115. výročia založenia Futbalového klubu Fatran Varín.

Radka Kostánová|19. september 2024|09:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/FK Fatran Varín

Súvisiaci článok
MŠK Žilina dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Po drvivej porážke Slovana zdolala aj Skalicu
Čítajte viac >

115 rokov futbalu vo Varíne

Oslava 115. výročia založenia Futbalového klubu Fatran Varín sa uskutoční v sobotu 21. septembra 2024 v Športovom areáli Juraja Sobolu. O podujatí zástupcovia obce informovali na webovej stránke.

Program podujatia

Program sa začne podľa slov zástupcov o 15:00 hodine majstrovským futbalovým zápasom A-mužstva FK Fatran Varín proti TJ Družstveník Bitarová.

Od 17:30 hodiny sa odohrajú futbalové zápasy prípravkárov U11 a U9. Od 19: 15 hodiny odštartuje na pódiu hudobný program Heligónková akadémia, potom od 20:30 hodiny vystúpi hudobná skupina KORTINA.

Od 22:00 hodiny bude pokračovať tanečná zábava pre všetkých až do polnoci.

„Pre deti je pripravený sprievodný program: Kolotoč, nafukovací hrad, detská herňa, maľovanie na tvár, popcorn a cukrová vata. O dobrú zábavu a chutné občerstvenie je postarané, v ponuke budú kotlíkový guláš, grilované špeciality a ďalšie občerstvenie,“ priblížili program zástupcovia obce.

Futbalový klub Fatran Varín sa podľa dostupných informácií môže pýšiť bohatou históriu. Bol založený už v roku 1909, čím patrí medzi najstaršie kluby nie iba v žilinskom regióne, ale takisto na celom Slovensku.

„Za 115 rokov sa vo varínskom futbale vystriedalo mnoho generácií futbalistov, funkcionárov aj fanúšikov. Mnohí hráči obetovali varínskemu futbalu svoj súkromný i rodinný život, často i zdravie,“ dodalo vedenie obce.


Súvisiaci článok
Srdce na dlani 2024: Dobrovoľníkov za Žilinský kraj je možné nominovať do polovice októbra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť