Štvrtok 19. 09. 2024 11:10:51 | Meniny má Konštantín

Dramatické chvíle v obci Radoľa. Muž so zákazom šoférovania unikol hliadke, padli aj varovné výstrely

Na Kysuciach sa odohrala veľmi dramatická situácia. Hliadka pri svojej práci natrafila na vodiča, ktorý mal zákaz šoférovať. Ten sa jej však rozhodol ujsť, pričom pri tomto úniku padli zo strany orgánov zákona aj varovné výstrely.

Michal Szentivanyi|17. september 2024|10:30:03

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Polícia varuje rodičov: Deti by nemali nastúpiť do výťahu s cudzími osobami
Čítajte viac >

Média o prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Katarína Kocková. „V nedeľu 15. septembra v poobedných hodinách v obci Radoľa, v okrese Kysucké Nové Mesto, po miestnej komunikácií viedol 33-ročný muž vozidlo značky Peugeot Boxer," uviedla prípad Kocková.

Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kysuckom Novom Meste potom uvedené vozidlo spozorovala a na základe osobnej a miestnej znalosti opoznala vodiča, ktorý má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

60238.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Muž nezastavil a museli padnúť varovné výstrely

„Pri snahe zastaviť vozidlo došlo k zraneniu oboch príslušníkov, ktoré si vyžiadali ich vyšetrenie v nemocnici. Zároveň hliadka použila nie len varovný výstrel ale aj výstrely na unikajúce vozidlo. Vodič však z miesta ušiel," pokračovala Kocková v popisovaní prípadu.

„Po zabezpečení a vyhodnotení dôkazov vzniesol vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Čadci obvinenie vodičovi za zločin útoku na verejného činiteľa a za prečin marenie výkonu úradného rozhodnutia," uzavrela hovorkyňa Kocková s tým, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné nateraz poskytnúť bližšie informácie. Tie orgány zákona poskytnú, keď to situácia dovolí.


Súvisiaci článok
Kysuce pod vodou: Hasiči zasahovali v Žilinskom kraji 52-krát, na cestách platí najvyššia výstraha
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť