Štvrtok 19. 09. 2024 03:15:47 | Meniny má Konštantín

Žilina zvyšuje úroveň kyberbezpečnosti: Projekt za 480-tisíc eur spustia na budúci rok

Vzhľadom na rastúce hrozby v digitálnom prostredí sa kybernetická bezpečnosť stáva jednou z hlavných priorít každej modernej samosprávy. Mesto Žilina získa z Programu Slovensko, vďaka výzve Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky, viac ako 400-tisíc eur na zlepšenie úrovne kyberbezpečnosti.

Juliana Krčulová|16. september 2024|18:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia varuje rodičov: Deti by nemali nastúpiť do výťahu s cudzími osobami
Čítajte viac >

Žilina získa financie na zlepšenie kybernetickej bezpečnosti

Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, v tlačovej správe informovala, že projekt s názvom „Zvýšenie úrovne kybernetickej bezpečnosti – Mesto Žilina“ bol vytvorený na základe výsledkov auditu kybernetickej bezpečnosti mesta Žilina, ktorý sa uskutočnil koncom minulého roka. Tento projekt sa podľa jej slov zameriava na implementáciu kľúčových opatrení, ktoré majú výrazne posilniť kybernetickú bezpečnosť v meste a zabezpečiť úplnú kompatibilitu s legislatívnymi požiadavkami.

„Implementáciou plánovaných opatrení sa zabezpečí, aby boli všetky administratívne a technologické aspekty kybernetickej a informačnej bezpečnosti plne v súlade s legislatívou, aby sa podporila udržateľnosť projektu a pripravenosť na budúci rozvoj IT technológií. Projekt tiež zabezpečí, že všetky systémy budú flexibilne rozšíriteľné bez negatívneho vplyvu na ich prevádzku,“ doplnila Gazdíková.

15882.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne, priblížil, že kybernetická bezpečnosť je dnes neoddeliteľnou súčasťou fungovania každého mesta a úlohou samosprávy je zabezpečiť, aby boli systémy odolné a pripravené čeliť akýmkoľvek hrozbám. „Schválenie tohto projektu nám umožní chrániť nielen mestské systémy, ale aj údaje našich občanov,“ dodal.

Projekt s celkovými nákladmi približne 480-tisíc eur bude financovaný aj príspevkom žilinskej samosprávy vo výške 38 529,18 eur. Podľa dostupných informácií, schválením tohto projektu sa mesto zaväzuje k významnému kroku v oblasti ochrany digitálnych systémov a dát, čím prispieva k celkovému zlepšeniu bezpečnostného prostredia v regióne. Začiatok realizácie projektu je naplánovaný na prvý kvartál budúceho roka.


Súvisiaci článok
Nový odbor otvára deťom dvere do sveta médií: Škola v Krásne nad Kysucou ich naučí spracovať video aj zvuk
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť