Streda 18. 09. 2024 18:11:26 | Meniny má Eugénia

Rozprávky plné detskej fantázie: Krajské kultúrne stredisko v Žiline vyhlasuje celoslovenskú literárnu súťaž

Detská Rozprávková Žilina 2024 prináša mladým autorom jedinečnú šancu ukázať svoj literárny talent. Deti vo veku od 8 do 13 rokov sa môžu do súťaže zapojiť do pondelka 21. októbra.

Monika Bieliková|15. september 2024|14:01:29

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Orava ukrýva množstvo talentov: Umelkyňa získala hlavnú cenu Výtvarného spektra 2024
Čítajte viac >

Kto by si nepamätal čarovné príbehy, ktoré nás prenášali do svetov plných dobrodružstva a fantázie? Pre mnohé deti sú rozprávky bránou k tvorivosti a nekonečným možnostiam. Práve preto sa Krajské kultúrne stredisko v Žiline rozhodlo opäť podporiť mladých slovenských spisovateľov a vyhlásilo celoslovenskú literárnu súťaž Detská Rozprávková Žilina 2024. Viktória Válková, manažérka kultúry Krajského kultúrneho strediska v Žiline, o udalosti informovala na webe.

2147664042.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Príležitosť pre mladých autorov

Literárne schopnosti súťažiacich budú rozdelené do dvoch kategórií: prvá kategória je určená pre deti vo veku 8 – 10 rokov, druhá kategória pre staršie deti vo veku 11 – 13 rokov. Každý malý autor môže poslať od jednej do troch rozprávok, pričom rozsah každej z nich je maximálne dve strany formátu A4.

„Súťažné práce je potrebné poslať vytlačené v 4 kópiách spolu s podpísanou prihláškou poštou na adresu Krajského kultúrneho strediska v Žiline, zároveň je potrebné súťažné práce poslať aj elektronicky na mailovú adresu: v.valkova@vuczilina.sk. Práce v elektronickej podobe sú potrebné pre grafika k vyhotoveniu zborníka víťazných prác,“ priblížila Válková.

2148778763.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Ocenenia a vyhlásenie výsledkov

Víťazi súťaže budú vyhlásení v pondelok 2. decembra 2024 o 13:00 hodine v Kníhkupectve Artforum v Žiline. V každej kategórii budú ocenení traja najlepší autori, ktorí získajú diplom a hodnotné knižné a vecné ceny.

Detská Rozprávková Žilina 2024 je príležitosťou pre mladých spisovateľov, ktorí sa neboja snívať a podeliť sa o svoje príbehy. Organizátori veria, že súťaž bude pre deti nielen inšpiráciou, ale aj nezabudnuteľným zážitkom, ktorý im dodá odvahu písať aj v budúcnosti.

detska-rozpravkova-zilina-2024-4.webp Zdroj: krkszilina.sk


Súvisiaci článok
Športové hry telesne znevýhodnenej mládeže: Dolný Kubín bude žiť pohybom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť