Štvrtok 19. 09. 2024 03:14:35 | Meniny má Konštantín

Milovníci kávy, mliečnych nápojov a čajov sa opäť stretnú pod jednou strechou: Žilinský festival kávy bude plný prekvapení

Už po štvrtýkrát sa vracia do Novej Synagógy Žilinský Festival Kávy 2024 a sľubuje dva dni plné kofeínu, zaujímavého programu a udržateľnosti.

Inzercia |16. september 2024|10:00:06

Zdroj: zilinskyfestivalkavy.sk

Súvisiaci článok
Uľahčite si mzdovú agendu. Pomôže vám účtovný program
Čítajte viac >

Festival bude aj tento rok hostiť minimálne 15 slovenských a českých pražiarní, ktoré prinesú výberové kávy s bohatými chuťovými profilmi. Na svoje si prídu nielen milovníci klasickej kávy, ale aj tí, ktorí preferujú mliečne nápoje, kvalitné kakao, ale nebudú chýbať ani organické remeselné čaje napríklad z Iránu. Dostupné bude aj alternatívne ovsené mlieko.

Aj tento rok bude festival obohatený o prednášky, cuppingy, workshopy pre pokročilých, ale aj ukážku praženia kávy priamo na mieste. Medzi hlavné lákadlá patrí prezentácia historických kávovarov z Viedne a Belgicka, ktoré poskytnú fascinujúci pohľad do minulosti prípravy kávy. Novinkou je aj SWAP pohárov, kde si môžu návštevníci vymeniť svoje poháre či šálky.

1.jpg Zdroj: zilinskyfestivalkavy.sk

Novinka: SWAP kávových pohárov

Festival kladie dôraz aj na udržateľnosť. Okrem toho, že sa káva bude podávať do zálohovaných pohárov alebo pohárov prinesených z domu, tento ročník prináša aj SWAP pohárov a šálok. Každý návštevník môže priniesť maximálne tri poháre, ktoré už nepoužíva, a vymeniť ich za iné. Nevymenené poháre a šálky budú darované miestnym charitatívnym organizáciám a komunitným centrám. Nebude chýbať možnosť opláchnutia pohára na mieste, čo umožní jeho opakované používanie. Cieľom je znížiť množstvo odpadu a vytvoriť festival, ktorý má čo najmenší negatívny dopad na životné prostredie.

Festival je otvorený pre všetkých – od kávových odborníkov, ktorí sa chcú zdokonaliť vo svojej vášni, pre bežných kávičkárov, ktorí si len radi vychutnajú dobrú šálku kávy.

V predpredaji je možné zakúpiť štandardnú vstupenku za 7 eur. Pre väčších kávových nadšencov je pripravená špeciálna EXTRA vstupenka za 14 eur, ktorá zahŕňa plátennú festivalovú tašku, vzorky káv, 500 ml ovseného mlieka a alkoholický welcome drink. Okrem toho si organizátori pripravili niekoľko prekvapení a súťaží, ktoré zostávajú zahalené tajomstvom. Ochutnávky káv sú v cene vstupenky a deti do 12 majú vstup zdarma.

Žilinský festival kávy 2024 ponúka pestrú škálu zážitkov pre každého milovníka kávy. Príďte objaviť nové chute, naučiť sa niečo nové. Medzi vystavovateľmi nebude chýbať Omes, Concept, Coffia, Verticcio, Spojka, LOT Roastery, Habesh Coffee, Ready After Coffee, Karma Coffee, Fluffy Tea, Fathers Coffee, Čierna Perla, Aegis, Sweet Beans, Idylika a iní.

Článok vznikol v spolupráci so Žilinským festivalom kávy.


Súvisiaci článok
Chcete sa naučiť na heligónku? V heligónkovej akadémii vás to naučia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť