Piatok 20. 09. 2024 21:37:20 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Beh Rajeckou dolinou: Viac ako 100 športovcov bežalo cez okolité obce Žilinského kraja

V uplynulých dňoch sa uskutočnilo krásne športové podujatie. Beh Rajeckou dolinou pritiahlo viac ako 100 bežcov, ktorí bežali cez okolité obce Žilinského kraja.

Radka Kostánová|11. september 2024|18:00:36

Zdroj: Ján Valúch

Súvisiaci článok
Spomienky na bezstarostné detstvo. Audio kazety zažívajú svoj návrat, toto je ich technologický príbeh
Čítajte viac >

V sobotu 7. septembra sa uskutočnilo športové bežecké podujatie Beh Rajeckou dolinou. Jedinečné bežecké podujatie prilákalo viac ako 100 bežcov do Rajeckých Teplíc. O akcii informoval Ján Valúch z Ústavu telesnej výchovy Žilinskej univerzity v Žiline.

„Krásy Rajeckej doliny mohli bežci spoznať na trase dlhej 7, 8 kilometrov, ktorá viedla cez okolité obce Konská, Kunerad a Kamenná Poruba. Záujem o bežecké podujatie bol veľký a zastúpenie bežcov bolo pestré. Navštívili nás slovenskí reprezentanti, triatlonisti, ale prítomný bol aj zápasník organizácie Oktagon,“ priblížil Valúch.

457865588_529524009434427_7058910911425058320_n.jpg Zdroj: Ján Valúch

Krásne počasie, úspešné podujatie

Bežcov potrápilo krásne slnečné počasie, pretože v sobotu bolo naozaj horúco. Avšak podľa slov Valúcha boli úsmevy na tvárach športovcov jasným signálom, že si beh užili.

V rámci behu bola organizovaná aj detská kategória pre najmenších atlétov. Podujatie Beh Rajeckou dolinou bolo súčasťou športového dňa FIT-DAY, počas ktorého bolo na námestí v meste športové popoludnie a návštevníci si mohli vyskúšať rôzne športy, ako aj zábavné disciplíny.

„Teší nás záujem návštevníkov a už teraz pripravujeme Beh svätého Andreja, na ktorý ste všetci pozvaní,“ pozval Valúch zo Žilinskej univerzity v Žiline.


Súvisiaci článok
O Univerzitu tretieho veku je veľký záujem. V Martine otvárajú ďalšiu študijnú skupinu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť