Štvrtok 19. 09. 2024 01:51:45 | Meniny má Konštantín

Žilinský kraj ponúka turistom doslova raj. Čísla hovoria za všetko, je druhým najnavštevovanejším

Aktuálne čísla a dáta potvrdzujú pozitívny trend. Žilinský kraj je podľa najnovších štatistických údajov druhým najnavštevovanejším regiónom po Bratislavskom kraji. Jeho krásy a turistické taje lákajú ľudí zo širokého okolia.

Inzercia |9. september 2024|18:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Rajecká dolina

Súvisiaci článok
OOCR Rajecká dolina odhalila repliku partizánskeho bunkra v obci Kunerad
Čítajte viac >

Môže za to aj pestrá ponuka od kúpeľníctva cez turistiku, cykloturistiku až po návštevy hradov a zámkov. Práve všetky tieto zaujímavosti robia zo Žilinského kraja ideálny produkt cestovného ruchu. Zhodli sa na tom aj zástupcovia organizácií cestovného ruchu pôsobiacich na území kraja, vrátane OOCR Rajecká dolina. Ich slová potvrdil aj minister cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky Dušan Keketi.

455448237_18048608761885991_390312458813334676_n.jpg Zdroj: OOCR Rajecká dolina

Čísla neklamú, v kraji evidujú najvyšší počet prenocovaní

Dostupné štatistiky aj podľa rezortu svedčia o jasnom vývoji. Žilinský kraj je druhým najnavštevovanejším regiónom. Na druhom mieste sa umiestnil Bratislavský kraj. Ľudí na severe krajiny podľa záverov športového rezortu oslovuje rozmanité kúpeľníctvo, turistika v prírode, cyklotrasy, hrady a zámky či kultúrne dedičstvo. Ideálny mix potom príde návštevníkom viac ako zaujímavý, čo sa podpisuje aj na najvyšších číslach prenocovaní v tomto kraji.

DSC02272_1600x1067.jpg Zdroj: OOCR Rajecká dolina

V praxi to znamená, že vlastne každý štvrtý Slovák, ktorý dovolenkuje doma, trávi dovolenku v Žilinskom kraji. Konkrétne oblastné organizácie cestovného ruchu preto intenzívne hľadajú riešenia, ako ešte viac rozvíjať potenciál Žilinského kraja. V záujme je totiž osloviť aj zahraničných turistov. Svoje tu môže zohrať aj potenciálne schválenie novely zákona o podpore cestovného ruchu. Organizácie v kraji by potom na základe dotácií mohli na budúci rok získať o 1,5 milióna eur viac.

Článok vznikol v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Rajecká dolina.


Súvisiaci článok
Hasičom v Ludrovskej doline pomohlo upršané počasie. Práce na požiarovisku tak mohli pozastaviť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť