Streda 18. 09. 2024 19:19:50 | Meniny má Eugénia

Top destináciou slovenských vodičov počas leta bola Česká republika

Hlavnou dovolenkovou destináciou tohto leta bola Česká republika, kde slovenskí vodiči počas leta zaparkovali takmer 14 300-krát.

TASR|11. september 2024|09:29:59

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Učitelia môžu pomôcť deťom, aby boli na internete v bezpečí: 12 rád, ktoré by mal vedieť každý
Čítajte viac >

Druhou najčastejšou destináciou bolo Taliansko (10 700) nasledované Rakúskom (6 200). Vyplýva to z analýzy parkovacej aplikácie EasyPark. Celkovo Slováci počas leta prostredníctvom spomínanej aplikácie zaparkovali na viac ako 50 570 miestach v celej Európe.

„Slovenskí vodiči čoraz častejšie využívajú na dovolenku v iných krajinách vlastné auto alebo mobilnú aplikáciu. Hlavným dôvodom nárastu dát je pohodlie, keď aplikácia komunikuje s vodičom v jeho rodnom jazyku. To dáva používateľom pocit istoty pri šoférovaní a parkovaní," povedal Patrik Piščák, riaditeľ EasyPark pre slovenský a český trh.

traveling-woman-with-car-background_23-2148218369.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Medzi mestá, ktoré slovenskí vodiči najčastejšie navštevovali, patrili podľa analýzy Trapani na Sicílii, Viedeň a Budapešť. Najvzdialenejším mestom bol Reykjavík na Islande, vzdialený od Bratislavy viac ako 2 900 kilometrov. Najbližšou vybranou dovolenkovou destináciou bola Viedeň v Rakúsku.

Čo sa týka slovenských miest a turistov prichádzajúcich zo zahraničia počas letných mesiacov, EasyPark zaznamenal 21 260 zastávok. Najčastejšími návštevníkmi boli turisti z Českej republiky (5 517 zastávok) a Rakúska (3 673), nasledovali Taliani, Nemci a Slovinci.

Skupina EasyPark vlastní a vyvíja aplikácie EasyPark, Parkmobile, RingGo a Park-line a pôsobí vo vyše 4-tisíc mestách vo viac ako 20 krajinách.


Súvisiaci článok
Najväčší platový rozdiel medzi mužmi a ženami je vo veku 35 až 43 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť