Pondelok 16. 09. 2024 17:14:49 | Meniny má Ľudmila

Všimli ste si nové číslo na žilinskej balustráde? Jeho odkaz je spojený s výnimočným hokejovým výročím

Ak ste sa prechádzali po centre Žiliny, iste vám neuniklo nové číslo, ktoré sa objavilo na žilinskej balustráde. Ide o kovovú tabuľu, ktorá svojimi číslicami pravidelne odkazuje na významné míľniky či udalosti. Teraz sa tento symbol spája so žilinským hokejovým klubom, ktorý začína svoju jubilejnú sezónu.

Michal Szentivanyi|5. september 2024|13:00:04

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Kovová balustráda v centre Žiliny odhalila zaujímavé čísla o miestnom letisku
Čítajte viac >

Fanúšikovia určite vedia, že žilinský hokej má svoj prvotný vznik zapísaný v roku 1925. Storočnica je preto za dverami a oslavovať sa bude v extraligovej atmosfére. Túto príležitosť si chce uctiť aj mesto, ktoré na známej balustráde vyobrazilo číslicu 100. Tá pripomína blížiaci sa štart jubilejnej stej sezóny. Ten nastane už v piatok 20. septembra 2024.

9_1600x1200.jpeg Zdroj: zilina.sp21.sk

„Žilinský hokej datuje svoj vznik k nedeli 25. januára 1925. Tento deň sa oficiálne považuje za dátum jeho zrodu. Pri ŠK Žilina bol vtedy založený hokejový odbor. Za otca žilinského hokeja sa považuje Ladislav Vyskočil, ktorý do mesta ako prvý priniesol puk a „palice“ a zároveň bol prvým predsedom hokejového odboru," informoval o histórii žilinského hokeja klub Vlci Žilina na svojom webe.

6_1600x1200.jpeg Zdroj: zilina.sp21.sk

História, ktorú roky písali hráči spolu s fanúšikmi

Aj reprezentanti žilinského hokeja pripomenuli verejnosti túto číslicu a príznačne ju okomentovali. „Krásne číslo, ktoré zdobí našu balustrádu v centre mesta. Jeden z najstarších klubov na Slovensku a história, ktorú píšeme spolu s vami ďalej. To sú Vlci, to je žilinský hokej," popísal významné výročie klub DOXXbet Vlci Žilina na sociálnej sieti.

7_1600x1200.jpeg Zdroj: zilina.sp21.sk


Súvisiaci článok
Žochárom nepomohlo ani domáce prostredie: Prvý pohárový zápas si postrážili žilinskí Vlci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť