Pondelok 16. 09. 2024 21:06:19 | Meniny má Ľudmila

Komunitné centrum v Žiline sa rozrástlo. Radnica hlási dokončenie avizovanej nadstavby

Komunitné centrum v meste Žilina má dokončenú nadstavbu. Aktivity v tejto oblasti sa tak môžu ešte viac rozšíriť a prispeje to k väčšej inklúzii rómskej komunity v meste.

Michal Szentivanyi|6. september 2024|09:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk

Súvisiaci článok
Nadácia SPP prerozdelí 200-tisíc eur na rozvoj regiónov: Do Žilinského kraja poputuje takmer pätina
Čítajte viac >

O dokončení nadstavby a rozšírení komunitného centra formou Radničných novín informovala Dominika Priečková. Mnohí zainteresovaní už vedia, že aktivity komunitného centra na Bratislavskej ulici posilňujú od roku 2011 integráciu marginalizovaných rómskych komunít v Žiline.

Pribudli spoločenské priestory so skladom

Samospráva sa preto rozhodla rozšíriť už existujúce sociálne služby a v rámci projektu s názvom „Každý iný, všetci rovní". Dokončená nadstavba centra svedčí o tom, že projekt bol úspešný. „Novovzniknutá nadstavba dopĺňa pôvodné komunitné centrum z kontajnerových objektov. Na poschodí pribudli spoločenské priestory a sklad. Jeden z pôvodných kontajnerov bol nahradený novým so zabudovaným schodiskom," informovala Priečková v Radničných novinách.

Screen Shot 09-05-24 at 10.57 AM.JPG Zdroj: zilina.sk

Kľúč k rozvoju osobnosti

Pôvodné hygienické zariadenie bolo upravené pre potreby imobilných klientov. Projekt bol financovaný zo štátneho rozpočtu a Nórskeho finančného mechanizmu. „Žilinská samospráva verí, že vďaka novým príležitostiam na vzdelávanie a sebarealizáciu sa podarí znížiť bariéry a zlepšiť vzťahy medzi skupinami obyvateľstva. Úspešné dokončenie rozšírenia komunitného centra je dôkazom, že spolupráca a porozumenie sú kľúčom k rozvoju spoločnosti," skonštatovala na záver Priečková.


Súvisiaci článok
Žilinský samosprávny kraj prerozdelí 62-tisíc eur z dotačného programu medzi 38 projektov (ZOZNAM)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť