Streda 18. 09. 2024 22:49:19 | Meniny má Eugénia

Blíži sa najočakávanejšia udalosť v Bytči. Tradičný jarmok poskytne zábavu vo forme tanca aj hudby

Aj v meste Bytča sa v polovici septembra budete môcť kultúrne zabaviť. Vaše uši a telo poteší tradičný Bytčiansky jarmok. Ide o veľmi obľúbené podujatie, na ktoré sa tešia všetci obyvatelia tohto mesta a blízkeho okolia.

Michal Szentivanyi|10. september 2024|11:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/bytca.sk

Súvisiaci článok
Kandráčovci, Heľenine oči, Cico band a René Rendy. Kubínsky jarmok bude tento rok veľkolepý (PROGRAM)
Čítajte viac >

Ide už o 26. ročník jarmoku. Jeho bližší program verejnosti prezradila hovorkyňa mesta Bytča Adriana Brziaková. „Program sa začne v piatok 13. septembra od 15:00 hodiny, a to vystúpením Dychovej hudby Hrabovanka. Ako každý rok, nasledovať bude tanečná koláž hudby, spevu a tanca v podaní žiakov a študentov z Centra voľného času Bytča, YAMAHA Súkromnej základnej školy Bytča a Art Dance Academy," priblížila Brziaková.

V predvečerných hodinách sa predstavia Heligonkárky Zadubanové a miestna kapela ARKANA. Na záver vystúpi Štefan Repka Goral bands a Bystrík. Následne vystúpi hudobná skupina Hrdza. Program vyvrcholí diskotékou do neskorých nočných hodín.

thumbnail_jarmok 2023.jpg Zdroj: bytca.sk

Námestie priláka aj talentovaných remeselníkov

Ani remeselnícke trhy a workshopy nebudú tento rok chýbať a oživia ďalšie zóny námestia. „Tento rok sme najmä pre detských návštevníkov pripravili atrakciu, ktorou budú krivé zrkadlá, umiestnené na začiatku námestia. Veríme, že tu pobavia aj dospelí," povedala Nina Gácik z oddelenia kultúry mesta Bytča.

„Bytčiansky jarmok je u nás synonymom Dní mesta alebo Hodových slávností. Každoročne ho navštívia tisícky ľudí z Bytče a okolitých obcí. Snažíme sa, aby po programovej, ale aj organizačnej stránke bol jarmok čo najlepšie pripravený. Aby sa návštevníci cítili na tomto podujatí dobre a zároveň aj bezpečne,“ dodal Miroslav Minárčik, primátor mesta Bytča. Moderátorom podujatia bude Roman Nadányi. Vstup na podujatie je voľný.


Súvisiaci článok
Žilinská mestská polícia v plnom nasadení. Riešili stratené dieťa, nešťastnú lásku a aj fyzické násilie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť