Pondelok 16. 09. 2024 04:01:22 | Meniny má Ľudmila

Žilinská mestská polícia v plnom nasadení. Riešili stratené dieťa, nešťastnú lásku a aj fyzické násilie

Príslušníci Mestskej polície v Žiline mali opäť čo robiť. Ich zákroky boli nutné na miestach, kde sa to už zvrhávalo na tragédiu a nešťastné konanie mohlo spôsobiť hotovú pohromu. Výnimkou však neboli ani podgurážení občania, zranenia či stratené dieťa.

Michal Szentivanyi|4. september 2024|15:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Hrozba bombového útoku sa nepotvrdila: Polícia preverovala e-mailové vyhrážky na školách (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Mestská polícia Žilina popísala svoje zásahy z 35. víkendu v poslednom statuse na sociálnej sieti. Toto boli nasledujúce prípady zo soboty 31. augusta a nedele 1. septembra 2024:

Stratený chlapec a hádka spolubývajúcich

Prvým prípadom bol moment, kedy operačné stredisko prijalo telefonický oznam ohľadom strateného dvojročného chlapca. „Ten sa našiel na Katedrálnom námestí, kde si ho v prítomnosti hliadky prevzala matka," informovala mestská polícia.

Polícia však pokračovala ďalším prípadom. „Hliadke na Ulici Jána Milca oznámil muž, že fyzicky päsťami zaútočil na spolubývajúceho, po predchádzajúcej slovnej výmene. Poškodený mal zjavné opuchy v oblasti tváre. Z toho dôvodu mu bola privolaná posádka zdravotníkov, ktorí ho ošetrili. Vec si na mieste prevzala hliadka Policajného zboru." priblížili príslušníci mestskej polície.

MESTSKÁ POLÍCIA 1.JPG Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Nebezpečná komplikácia počas jazdy a úraz na bicykli

Hliadka Mestskej polície v Žiline zasahovala aj na Ulici Obvodová. Tam zaistili odstavené vozidlo na kruhovom objazde, pri ktorom sa nachádzala žena. „Tá uviedla, že si vykĺbila koleno a nemôže ďalej pokračovať v jazde. Hliadkou bola privolaná sanitka, ktorej posádka si menovanú prevzala do zdravotnej starostlivosti. Na miesto sa v krátkej dobe dostavil priateľ zranenej ženy, ktorý sa postaral o vozidlo," informovali žilinskí mestskí policajti.

Štvrtý prípad sa odohral v skorých ranných hodinách, kedy operátorka tiesňovej linky 155 požiadala poskytnutie asistencie pri ošetrení muža, ktorý spadol na bicykli na Mariánskom námestí. Hliadkou bola na mieste poskytnutá asistencia zdravotníkom rýchlej zdravotnej pomoci. Tí si prevzali pacienta s rozbitou hlavou.

Nešťastná láska a fyzické násilie

„Hodinu po polnoci prijalo operačné stredisko telefonický oznam ohľadom hlasnej hádky medzi mužom a ženou, pričom bolo počuť rinčanie skla. Hliadky mestskej a štátnej polície na mieste zistili muža pod vplyvom alkoholu, alebo inej návykovej látky s reznými poraneniami na ruke, ktoré si mal spôsobiť rozbitím sklenej výplne na vchodových dverách panelového domu v mieste jeho trvalého bydliska," popísala mestská polícia v Žiline s tým, že dôvodom konania bola neopätovaná, nešťastná láska.

„Keďže sa u menovaného začali javiť samovražedné sklony a dokonca mal prítomné zasahujúce hliadky žiadať o ukončenie jeho života, bola hliadkou mestskej polície privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá osobu ošetrila a následne za asistencie hliadky previezla na ďalšie vyšetrenia do nemocnice," uzavreli mestskí policajti.

458400729_520073907200015_4452812841318955516_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina


Súvisiaci článok
Na Slovensku chýba viac ako 3-tisíc policajtov: Personálny deficit sa každým rokom prehlbuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť