Štvrtok 19. 09. 2024 05:34:20 | Meniny má Konštantín

Knihy na dosah pre každého: Kysucká knižnica otvára bibliomat aj artotéku

Kysucká knižnica v Čadci uskutoční v nasledujúcich dňoch slávnostné otvorenie novej služby a zredizajnovaného priestoru.

Radka Kostánová|9. september 2024|09:30:08

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Kysucká knižnica v Čadci

Súvisiaci článok
Večery plné pohody: Týchto 10 filmových tipov vám spríjemní začiatok jesene
Čítajte viac >

Bibliomat aj artotéka

V stredu 11. septembra 2024 o 10:00 hodine sa v Kysuckej knižnici v Čadci uskutoční slávnostné podujatie. O pozitívnych novinkách informovala riaditeľka knižnice, Katarína Borisová, prostredníctvom tlačovej správy.

Prvý bibliomat, výdajný box, v Žilinskom kraji knižnica získala v rámci projektu Kvalitné služby Kysuckej knižnice v Čadci aj v období protipandemických opatrení, ktorý bol predložený ešte v roku 2022 a jeho realizácia prebehla v minulom roku (Európsky fond regionálneho rozvoja, Integrovaný regionálny operačný program). Okrem toho bola knižnica úspešná aj vo výzve Fondu na podporu umenia zameranej na komplexnú rekonštrukciu knižníc,“ priblížila Borisová.

Knihy_na_dosah_plagat.jpg Zdroj: Facebook/Kysucká knižnica v Čadci

Bibliomat

Výdajný box ponúkne návštevníkom knižnice možnosť vyzdvihnúť si knihy 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Nová služba v Čadci uľahčí prístup k literatúre najmä pre tých, ktorí nemajú možnosť navštíviť knižnicu v bežných otváracích hodinách.

Artotéka

Artotéka je podľa dostupných informácií z tlačovej správy úsekom umenia, kde si záujemcovia môžu požičať nielen literatúru, ale aj zapožičať notový materiál rôznych umeleckých žánrov a zároveň prezenčne vypočuť rozličné melódie z gramoplatní.

Nový dizajn tohto priestoru prinesie možnosť príjemného trávenia voľného času jednotlivcom i skupinám.

„Slávnostné otvorenie bibliomatu a artotéky bude sprevádzané zaujímavým programom za účasti vzácnych hostí. Všetkých srdečne pozývame,“ pozvala na podujatie riaditeľka knižnice.


Súvisiaci článok
Tajomstvá Žilinského kraja: Lov na draka v Demänovskej jaskyni
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť