Pondelok 16. 09. 2024 19:02:51 | Meniny má Ľudmila

Belasí na domácom trávniku totálne vybuchli. Žilinčania v Bratislave zvíťazili s jasným prehľadom

Viacerí futbaloví nadšenci sa vo veľkom tešili na prvý deň nového mesiaca. V nedeľu 1. septembra sa totiž na štadióne v Bratislave konalo stretnutie medzi MŠK Žilina a ŠK Slovanom Bratislava. Čerstvý účastník Ligy majstrov však v tomto stretnutí inkasoval až 5 gólov. U Šošonov na Tehelnom poli tak prepukla radosť z jasného víťazstva.

Michal Szentivanyi|1. september 2024|17:37:18

Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Súvisiaci článok
Šošonské béčko uhralo so Zvolenom remízu. Poctivá defenzíva súpera robila Žilinčanom problémy
Čítajte viac >

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina - 0:5

Hlavný rozhodca: Peter Kráľovič

Po tohtotýždňovej výhre sa Slovan vo veľkom tešil z toho, že si otvoril historickú šancu bojovať medzi elitou v Lige majstrov. O niekoľko dní sa ale v rámci 6. kola Niké ligy stretli s tímom spod Dubňa.

„Uvidíme, aké to bude stretnutie vzhľadom na štvrtkovú eufóriu z 29. augusta i to, ktorí konkrétni hráči proti Šošonom nastúpia. Nič to však nemení na tom, že Belasí budú favoritom stretnutia. My však pôjdeme za prekvapením. Tak ako naposledy, keď sme uchmatli všetky tri body na Tehelnom poli gólom z nadstaveného času," písal web MŠK Žilina ešte pred samotným štartom zápasu.

01092024_Slovan_Zilina8069351_1600x1065.jpg Zdroj: TASR/Pavol Zachar

V týchto hodinách sa už vie, že sa toto prekvapenie s veľkým náskokom podarilo a tím MŠK Žilina si z Tehelného poľa odnáša mimoriadne cenné víťazstvo.

O prvý gól sa v 32. minúte postaral Adrián Kaprálik. V 42. minúte zaúradoval Timotej Hranica, ktorý si zapísal premiérový ligový gól. V druhom polčase bolo tiež horúco a o tretí gól v bráne Belasých sa v 58. minúte stretnutia postaral Dávid Ďuriš. Ani tu však gólová radosť hostí nekončila. Mário Sauer v 82. minúte mieril spoza šestnástky a s víťaznou koncovkou zapísal aj štvrtý zásah. Bol to opäť Sauer, ktorý zápas v 90. minúte aj uzavrel na výsledných 0:5.

01092024_Slovan_Zilina7069352_1600x1065.jpg Zdroj: TASR/Pavol Zachar

„Na tento výsledok sa nám pozerá krásne. Z Tehelného poľa vezieme po historicky najvyššej výhre nad Belasými veľmi cenné tri body," zareagoval v rýchlosti futbalový klub Šošonov na sociálnej sieti.

Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina: „Veľmi dobre sa mi hodnotí zápas. Ešte predtým by som však chcel pogratulovať Slovanu za neskutočnú robotu, postupom do Ligy majstrov potešili celé Slovensko. Rešpektujeme, že domáci boli unavení. Nám to vyhovovalo, máme mladé a dravé mužstvo. Chalani boli odolní, silní na lopte, Slovan nás nevedel vypressovať. Výsledok je pre Slovan krutý, nás môže posunúť k naštartovaniu víťaznej šnúry," povedal pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky tréner Ščasný.

Vladimír Weiss, stredopoliar ŠK Slovan Bratislava: „Ťažko sa to hodnotí. Pred zápasom som chalanom povedal, že toto mužstvo potrebuje motiváciu. Bolo ňou neprehrať v lige zápas a my dostaneme 0:5... Prístup musí byť iný, 25 minút bolo v pohode, ale po góle Kaprálika sa zápas zlomil. Nejdem hádzať špinu na mužstvo, vo futbale sa to stáva. Musíme sa ospravedlniť fanúšikom," vyjadril sa Weiss po zápase pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky.


Súvisiaci článok
Javorček sa so Šošonmi nelúči. Čaká ho hosťovanie v nemeckej Bundeslige, k tomuto tímu sa pripojí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť