Streda 18. 09. 2024 16:41:01 | Meniny má Eugénia

Ružomberok hlási hotovo: Oporný múr v Novej Hrboltovej už plní svoju funkciu

Nový oporný múr v Novej Hrboltovej, ktorý vyriešil dlhoročný problém miestnych obyvateľov, je už dokončený a plní svoju funkciu.

Juliana Krčulová|29. august 2024|15:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Výstavba oporného múru v Novej Hrboltovej si vyžiada viac ako 800-tisíc eur
Čítajte viac >

Nový oporný múr v Hrboltovej vyriešil dlhoročný problém

Obnovený oporný múr v Novej Hrboltovej už plní svoju funkciu. So správou sa na sociálnej sieti Facebook podelil primátor mesta Ružomberok, Ľubomír Kubáň. „Veľmi sa teším, že zhotoviteľ spoločnosť Stanter, a. s. dokončil stavbu v predstihu a nijako to nezasiahne prvé septembrové dni, ktoré sú obyčajne spojené s vysokou frekvenciou dopravy. Investičnú akciu za 800-tisíc eur financoval správca cesty III/2211 Žilinský samosprávny kraj,“ priblížil vo svojom príspevku šéf ružomberskej radnice.

Oporný múr, dlhý 157 metrov, je tvorený železobetónovým vencom s výškou 1,2 metra, založeným na osemmetrových mikropilótach. Kubáňa teší, že sa vyriešil veľký problém, ktorý roky trápil obyvateľov Novej Hrboltovej, a že sa im podarilo zahrnúť realizáciu poškodeného oporného múru do plánu investičných akcií kraja. Odtrhnutá krajnica cesty bola podľa jeho slov časovanou bombou a hrozilo jej zrútenie na medzištátnu železničnú trať.

„Nech z obnoveného múru majú úžitok nielen miestni, ale aj všetci návštevníci mesta Ružomberok. Ďakujem za realizáciu ŽSK, Liptovskému závodu Správy ciest ŽSK, ale aj všetkým, ktorí sa na tomto diele podieľali,“ uzavrel primátor mesta Ružomberok, Ľubomír Kubáň.


Súvisiaci článok
Koniec nálepkám: Žilina sprísňuje postihy za nesprávne parkovanie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť