Štvrtok 18. 04. 2024 22:12:53 | Meniny má Valér

V ŽSK ocenili osobnosti aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2021

V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) ocenili minulý týždeň 25 osobností aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2021. TASR o tom informovala riaditeľka Kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja (RMŽK) Darina Čierniková. FOTO: Rada mládeže Žilinského kraja

TASR|16. marec 2022|08:04:41

Doplnila, že v každej kategórii vyhlásili aj ocenenie, ktorému hodnotiaca komisia udelila najvyšší počet bodov. "V kategórii aktívny mládežník ho udelili Andrejovi Vojtasovi zo Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne, v kategórii aktívny občan Miroslavovi Trepáčovi z Komunitnej nadácie Liptov a v kategórii top starosta Erikovi Gemzickému z obce Ľubeľa. Obcou s najpriateľskejším vzťahom k mládeži sa stala Vysoká nad Kysucou a za top čin ľudskosti si ocenenie odniesla Katarína Ružičková za dlhoročný ľudský prístup," uviedla Čierniková.

"Pre RMŽK je cťou vytvárať priestor, v ktorom obyvatelia kraja môžu vyzdvihnúť hodnoty aktívneho občianstva a ľudskosti cez konkrétnych ľudí zo svojho okolia. A poukázať aj na to, ako sa dajú vytvárať podmienky pre rozvoj detí a mládeže aj celej miestnej komunity," dodal predseda RMŽK Martin Šturek.

RMŽK ocenila 25 osobností pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej a predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera.


Súvisiaci článok
Nekonečný príbeh: Most na ceste prvej triedy opravujú už tri roky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť