Štvrtok 19. 09. 2024 00:47:46 | Meniny má Konštantín

Žilinský kraj zmodernizoval cesty na Považí za 1,17 milióna eur. Rekonštrukcia pokryla takmer 12 kilometrov cesty

Modernizácia desiatich vybraných úsekov ciest druhej a tretej triedy v považskom regióne vyšla Žilinský samosprávny kraj na približne 1 170 000 eur.

TASR|27. august 2024|11:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Na horskom priechode Huty položili inovatívny asfalt: Odborníci budú skúmať jeho účinnosť
Čítajte viac >

Najdlhší, takmer 1 900 metrov dlhý úsek, zrekonštruovali v obci Súľov - Hradná. Na tlačovom brífingu v utorok 27. augusta o tom informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Celkovo bolo do užívania odovzdaných 11,6 kilometra zrekonštruovaných ciest. Popri ceste v Súľove - Hradnej dodávateľská spoločnosť Eurovia SK obnovila vozovku aj v Rajeckých Tepliciach, Stráži, Lysici, Rajeckej Lesnej, Čičmanoch a ďalších obciach.

„Napriek tomu, že realizácia bola pomerne náročná, pretože prebiehala za plnej premávky a aj v noci, celkový priebeh prác bol plynulý. Celková výmera zmodernizovaných ciest je 84-tisíc štvorcových metrov," uviedla hovorkyňa dodávateľskej spoločnosti Nikola Horizralová.

thumbnail_53950235542_43841bdf5a_k.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Jurinová avizovala, že v tomto roku v považskom regióne opravia 7,8 kilometra ciest v Terchovej, Rajci, vo Veľkom Rovnom, v Zbyňove, Jasenovom a Kľačoch. „Celkovo tak tento rok plánujeme dokončiť v regióne Horné Považie rekonštrukciu 19,5 kilometra najkritickejších úsekov ciest, z toho 16,5 kilometra v okrese Žilina a 2,98 kilometra v okrese Bytča," priblížila Jurinová.

Podľa jej slov tak zmodernizujú takmer sedem percent z celkovej dĺžky ciest, ktoré na Hornom Považí spravuje samosprávny kraj.


Súvisiaci článok
Diaľničný tunel Čebrať sa mení pred očami: Pokračuje betonáž vozovky a práce na mostoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť