Streda 18. 09. 2024 13:51:04 | Meniny má Eugénia

Vodiči pod Strečnom majú niekoľko dní na to, aby si vydýchli. Práce ustanú až do tohto termínu

Vodiči pod Strečnom majú počas posledných týždňov vrásky z obmedzení, ktoré prišli do platnosti na ceste číslo I/18. Ich trápenie však na niekoľko dní ustane. Dôvodom je pozastavenie prác na brale počas niekoľkých nasledujúcich dní.

Michal Szentivanyi|26. august 2024|16:00:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Erika Ďurčová

Súvisiaci článok
Strečnianski pltníci budú opäť splavovať Váh: Prevádzka sa vracia do bežného režimu
Čítajte viac >

Sanačné práce na skalách sú už týždne zdrojom frustrácií a napätej atmosféry medzi šoférmi. Pre nebezpečnosť tohto úseku už dlhšie platí pod hradom Strečno špeciálny režim. O najnovšom dianí okolo obmedzení informovala na svojom webe Televízia Markíza.

Erika Ďurčová 3_1600x1067.jpg Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Obdobie 12-dňového uvoľnenia

Bude to presne 12 dní, kedy sa práce na bralách pozastavia. Tento niekoľkodňový úsek započal v pondelok 26. augusta a potrvá presne 12 dní. Bude to obdobie bez dopravných obmedzení.

Erika Ďurčová 1_1600x1067.jpg Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Čas máte do konca prvého septembrového pracovného týždňa

Dôležité je vedieť, že až do piatka 6. septembra 2024 bude úsek prejazdný obojsmerne. Pracovníci ako dôvod uvádzajú koniec letných prázdnin a oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania. Vtedy doprava zvykne zhustnúť. „Každá rekonštrukcia dopravu obmedzí, my však stavebné práce nevieme vykonávať bez dopravných obmedzení. Zosúladili sme to ale s prácami pod Strečnom, a teda v období, kedy nebude cesta číslo I/18 uzavretá,“ uviedla pre Televíziu Markíza riaditeľka odboru dopravy Úradu Žilinského samosprávneho kraja Gabriela Tisoňová.

​Krajskí cestári okrem toho naplánovali rekonštrukciu 2,5 kilometra dlhého úseku cesty medzi časťou Biely Potok a sedlom Rovná hora. Pôjde o dvojtýždňové obdobie, kedy na ceste číslo I/18 pri Strečne neplatia dopravné obmedzenia. Práve cesta Terchovskou dolinou je pri uzávere dopravy v Strečnianskej úžine podľa Televízie Markíza najvyťaženejšou obchádzkovou trasou.

Erika Ďurčová 6_1600x1067.jpg Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

„Frézovanie starého povrchu a následné asfaltovanie je naplánované od pondelka 26. augusta do piatka 6. septembra a pevne veríme, že to zhotoviteľ stihne. Samotnú rekonštrukciu nebudeme vykonávať s reguláciou svetelnou signalizáciou, ale riadením premávky regulovčíkmi. Dúfame, že zdržania nebudú také výrazné, ako sa ich vodiči obávajú," dodala pre Televíziu Markíza Tisoňová.


Súvisiaci článok
Motoristi, nezabúdajte: Pripravuje sa dvojtýždňová rekonštrukcia cesty pri Terchovej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť