Štvrtok 19. 09. 2024 01:27:48 | Meniny má Konštantín

Žilinskí mestskí policajti riešili kopec problémov. Najväčším trápením sú arogantní cyklisti v novom podchode

Vystrájanie po požití alkoholu, zranenie nožom a aj nedisciplinovaní cyklisti. Presne toto boli záležitosti, ktorým sa Mestská polícia Žilina musela v posledných dňoch venovať.

Michal Szentivanyi|26. august 2024|13:00:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Rastúci počet vodičov pod vplyvom drog: Polícia reaguje novými kontrolami
Čítajte viac >

Členovia hliadok, ktorí dozerajú na poriadok v meste, o najnovších prípadoch informovali na sociálnej sieti.

Alkohol a násilnosť

Prvý zo spomínaných prípadov sa stal v nočných hodinách, kedy bol prijatý telefonický oznam staršej ženy. Tá sa sťažovala na syna, ktorým bola fyzicky napadnutá. „Hliadkou bol na mieste identifikovaný 53-ročný muž javiaci známky požitia alkoholu, ktorý sa podľa oznamovateľky taktiež vyhrážal jej smrťou. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bola na miesto privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá si riešenie prevzala," informovala o prvom prípade mestská polícia.

Zlý psychický stav a nôž v ruke

Ďalší prípad sa stal popoludní v nedeľu 25. augusta 2024, kedy bola v súčinnosti s hliadkou Policajného zboru poskytnutá predlekárska pomoc 24-ročnej žene zo Senice. Tá sedela na lavičke na Námestí Andreja Hlinku s nožom s krátkou čepeľou. Ním si spôsobila bodné zranenia v oblasti stehien. „Po ošetrení bol monitorovaný stav zranenej ženy až do príchodu zdravotníkov, ktorí ju následne previezli do nemocnice. Dôvodom jej konania bola pravdepodobne opitosť a zdravotné problémy, ktorými žena trpí," popísali mestskí policajti.

2150368767.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Nepoučiteľní cyklisti

V rámci preventívnych aktivít hliadky mestskej polície kontrolujú miesta s výskytom kolíznych situácií chodec verzus cyklista či kolobežkár. Takým miestom je aj prerobený podchod na železničnej stanici v Žiline. Na oboch koncoch podchodu je už niekoľko týždňov umiestnené dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd cyklistom do týchto priestorov. Viacerí to však vytrvalo ignorujú.

dasdasd.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Mestská polícia Žilina

„V podchode železničnej stanice napriek jednoznačnému dopravnému značeniu sa našli takí cyklisti, či kolobežkári, ktorí nerešpektovali dopravné značenie a v krátkom úseku podchodu železničnej stanice jazdou ohrozovali cestujúcich. Ich odôvodnenia boli účelové až detinské. Počas dvoch akcií bolo zaznamenaných celkom 27 porušení, z tohto počtu to bolo u 22 cyklistov a u 5 kolobežkárov," doplnila mestská polícia zo Žiliny.

Okrem toho boli zistené porušenia aj na pasáži Bulvár. Nie všetci cyklisti totiž dodržiavajú trasu novo vyznačeného cyklokoridoru a naďalej jazdia po chodníku. „Počas opakovaných kontrol sa počet cyklistov nerešpektujúcich nové dopravné značenie znížil. Celkovo bolo príslušníčkami referátu prevencie zistených 52 porušení u cyklistov a 2 porušenia kolobežkármi," uzavrela polícia.


Súvisiaci článok
Diaľničná patrola vyriešila za prvých šesť mesiacov vyše 14-tisíc incidentov na cestách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť