Utorok 17. 09. 2024 13:23:07 | Meniny má Olympia

Žilina triumfovala nad Trenčínom 4:1 v emotívnom derby

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v 5. kole Niké ligy nad AS Trenčín 4:1. „Šošoni" rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v druhom polčase.

TASR|25. august 2024|08:30:03

Zdroj: MŠK Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Sobotný duel pod Dubňom: Šošoni chcú pokračovať vo víťaznej nálade proti Trenčínu
Čítajte viac >

Hostia hrali od 39. minúty bez vylúčeného Gajdoša, strelecký účet v drese MŠK si premiérovým gólom otvoril český útočník Denis Alijagić.

Derby o Považie bolo od prvej minúty obojstranne mimoriadne emotívne. Žilina začala zápas svižne, zverenci trénera Ščasného výborne kombinovali, ale Bile v ôsmej minúte pálil len do bočnej siete Katićovej bránky. Následne Šošoni pohrozili o 5 minút neskôr, po Káčerovom centri Gidim tečovaná lopta skončila na ľavej tyči trenčianskej bránky. Hostia sa dostali do vedenia v 25. minúte, kedy Uchegbu centroval a Tomáš Hubočan si nešťastne vsietil vlastný gól. Žilinčania pridali, hostia prišli v 39. minúte o vylúčeného Gajdoša, čo bola voda na žilinský mlyn. V 41. minúte prišlo vyrovnanie, Holúbek odkopol loptu priamo ku Gidimu, ktorý ju z hranice šestnástky upratal k tyči Katićovej bránky.

V druhom polčase dominovala Žilina, hostia sa snažili ubrániť výsledok. Presne po hodine hry našiel Bari prihrávkou z ľavej strany osamoteného Káčera, ktorý aj s prispením šťastia prestrelil Katića. Žilinská útočná lavína pokračovala, v 73. minúte našiel Káčer prihrávkou Dominika Javorčeka, ktorý zvýšil vedenie MŠK už na rozdiel dvoch gólov. Štvrtý a posledný gól padol v 82. minúte, kedy si krížnou strelou otvoril strelecký účet v žilinskom drese český útočník Denis Alijagić. Záver zápasu bol pomerne nervózny, no skóre sa už nezmenilo.

3.kolo Niké ligy: MŠK Žilina - AS Trenčín 4:1 (1:1).

Góly: 41. Gidi, 60. Káčer, 73. D. Javorček, 82. Alijagić - 25. Hubočan (vlastný). ŽK: Hranica, Gidi - Stojsavljević, Bariš, Gajdoš, Katić. ČK: 39. Gajdoš (po 2ŽK). Rozhodovali: Valent - Poláček, Pacák. 1939 divákov.

Zostavy:

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Hranica (67. D. Javorček), Gidi (89. M. Sauer), Káčer (C), Bari (89. Kopásek) - Kaprálik, Bile (76. Alijagić), Iľko (76. D. Ďuriš).

AS Trenčín: Katić - Hájovský, Bondarenko, Stojsavljević, Holúbek - Ibrahim (89. Mikulaj), Bariš (C), Gajdoš - Sunday, Emeka (63. Donkor), Uchegbu.


Súvisiaci článok
Staň sa Šošonom či Šošonkou: Akadémia MŠK Žilina hľadá nové talenty!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť