Streda 18. 09. 2024 23:55:53 | Meniny má Eugénia

Radnica Liptovského Hrádku zvyšuje bezpečnosť chodcov novými opatreniami

Radnica Liptovského Hrádku zavádza nové opatrenia na zvýšenie bezpečnosti chodcov. Mesto začalo umiestňovať cortenové kvetináče pri výstupe z veľkého podchodu a pozdĺž chodníka, aby zabránilo vstupu na vozovku mimo vyznačeného priechodu. Napriek týmto opatreniam však mnohí chodci stále prechádzajú cez cestu kdekoľvek, čím vytvárajú nebezpečné situácie.

Juliana Krčulová|25. august 2024|16:00:03

Zdroj: liptovskyhradok.sk

Súvisiaci článok
Čiary na liptovskomikulášskom privádzači budú maľovať v septembri. Vzniknúť by mali tri jazdné pruhy
Čítajte viac >

Liptovský Hrádok bojuje proti nebezpečným situáciám cortenovými kvetináčmi

Mesto Liptovský Hrádok začalo umiestňovať cortenové kvetináče pri výstupe z veľkého podchodu smerom na zrušený priechod pre chodcov a pozdĺž chodníka, aby zabránilo vstupu na vozovku mimo vyznačeného priechodu. Zástupcovia radnice o tom informovali na oficiálnom webe.

Ďalej priblížili, že ich prekvapuje, že aj počas týchto prác mnoho chodcov, vrátane starých rodičov s vnúčatami, prechádza cez cestu kdekoľvek, čím vytvárajú nebezpečné situácie napriek hustej premávke.

i_7734610.jpg Zdroj: liptovskyhradok.sk

„Jestvujúci priechod pre chodcov (pri predajni kníh) dal správca cesty opatriť pred týždňom bezpečnostným prvkom - LED gombíkmi, ktoré blikaním upozorňujú na vstup chodcov,“ pripomenuli zástupcovia mesta.

Práce podľa ich slov pokračujú a postupne sa bude riešiť aj parkovanie, vrátane zrušenia kolmých parkovacích miest a zváženia zákazu ľavého odbočenia z hlavnej cesty na parkovisko pri cukrárni v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom Liptovský Mikuláš a Správou ciest Žilinského samosprávneho kraja v tomto úseku. O postupe prác bude radnica včas informovať.

i_7734612.jpg Zdroj: liptovskyhradok.sk


Súvisiaci článok
Obyvatelia Bytče sa môžu tešiť na nové parkovacie miesta: Čakajú ich úpravy dopravného značenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť