Štvrtok 19. 09. 2024 08:47:47 | Meniny má Konštantín

Chcete sa naučiť na heligónku? V heligónkovej akadémii vás to naučia

Heligónková akadémia spustila unikátny projekt.

Inzercia |21. august 2024|15:00:10

Zdroj: heligonkovaakademia.sk

Súvisiaci článok
Martin Chodúr poteší Žilinčanov krásnym koncertom „Pocta veľkým hlasom“
Čítajte viac >

V roku 2020 založili heligonkári Juraj a Andrej Heligonkovú akadémiu. V tom čase ešte netušili, čo ich čaká. Napriek tomu, že v tom čase zúrila pandémia a všetko bolo zavreté, rozhodli sa, že idú do toho a hneď od začiatku boli až zaskočení, aký veľký záujem o hru na heligónku je. Hneď v prvých troch mesiacoch od spustenia sa k ním prihlásilo cez 70 žiakov. Postupne sa počet žiakov zmenil a na konci prvého roku vyučovania mali už okolo 110 žiakov.

Sami sme nečakali, že sa nám nahlási taký obrovský počet žiakov, ale veľmi nás to teší a motivuje k ďalšej práci. Momentálne už neučia iba Juraj a Andrej, ale majú aj nových kolegov.

IMG_1699.jpeg Zdroj: heligonkovaakademia.sk

Kolega Matej je chlapec z Oravy, takže učí v Zákamennom, odkiaľ aj pochádza. V novom školskom roku k nám pribudne aj ďalší kolega Libor, ktorý je veľmi šikovný heligonkár.

Momentálne vyučujeme heligónku v Krasňanoch, Varíne, Rajci, Kamennej Porube, Skalité, Hlboké nad Váhom a Zákamenné. Keďže s nami bude učiť aj Libor, tak sa miesta výučby zas o niečo rozšíria.

IMG_1696.jpeg Zdroj: heligonkovaakademia.sk

Prvá slovenská ONLINE ŠKOLA HELIGÓNKY!

V tomto roku spustili Juraj a Andrej unikátny projekt. Ide o prvú online školu heligónky na Slovensku.

Už dlhšie sme rozmýšľali, ako by sme začínajúcim, ale aj pokročilým heligonkárom uľahčili spôsob výučby, keďže nie každý má vo svojom okolí učiteľa heligónky. Tým, že dosť využívame sociálne siete na komunikáciu s ľuďmi, tak sme sa tak zamysleli, že by nebolo zlé, keby sa ľudia mohli učiť z pohodlia domova. Predsa len, dnes je digitálna doba a každý vie ovládať smartphone a počítač. Dali sme hlavy dokopy a zrazu to prišlo - heligonkovaakademia.sk.

Od prvej myšlienky nám trvalo rok kým sme to celé dali dohromady, ale nakoniec to stálo za to úsilie. Tento rok v júli sa nám podarilo spustiť našu webovú stránku. Naša stránka je určená pre všetkých, ktorí s heligónkou začínajú alebo už aj vedia na nej hrať. Nájdu tam náučné videá, kde sa venujeme opisu heligónky, piesňam od jednoduchých až po pokročilé a, samozrejme, aj správny prstoklad, aby sa im hralo čo najpohodlnejšie. Ľudia sa na nej naučia hrať rýchlo, jednoducho a efektívne, ale hlavne už nemusia nikam cestovať, čo im ušetrí množstvo času a aj finančné náklady spojené s cestovaním.

IMG_1695.jpeg Zdroj: heligonkovaakademia.sk

Kde všade vás môžeme nájsť?

Sme aktívni na všetkých sociálnych sieťach ako YouTube, Facebook, Instagram, TikTok a, samozrejme, aj na našej webovej stránke nájdu všetko o nás.

Článok vznikol v spolupráci s Heligónkovou Akadémiou.


Súvisiaci článok
Kultúra pod hviezdami rozbieha zatiaľ svoj najväčší 13. ročník plný hviezd!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť