Štvrtok 19. 09. 2024 08:54:51 | Meniny má Konštantín

Šošoni sa chystajú na duel proti Trnave. Ščasný nič nepodceňuje, aj keď vypadli zo súboja o európsky pohár

Tím Spartak Trnava nemá za sebou práve úspešné hodiny. Ich výkon na európskom pohári bol podrobený tvrdej kritike, no podstatným je teraz to, že už v nedeľu 18. augusta tento tím na domácej pôde nastúpi proti žilinským Šošonom. Tréner Žilinčanov Michal Ščasný však napriek tejto demotivácii Spartaku nič nepodceňuje.

Michal Szentivanyi|17. august 2024|14:00:04

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Dávid Ďuriš predĺžil v Žiline zmluvu do konca roka 2026
Čítajte viac >

Na blížiaci sa zápas upozornil portál MŠK Žilina na svojom webe. Šošoni pripomínajú, že Trnava po štvrtku 15. augusta už nie je európska. „Nenapodobní tak skupinovú fázu Konferenčnej ligy spred roka, keďže vo štvrtok 15. augusta nezvládla odvetný duel v Poľsku. Najskôr prišla o dvojgólový náskok z domáceho prostredia, v predĺžení síce na chvíľu ožila, no o jej vypadnutí rozhodol penaltový rozstrel. Poľský druholigista z Wisly tak vystavil stopku Spartakovcom, ktorý sa tak po Dunajskej Strede rovnako predčasne môžu sústrediť už len na ligu," pripomenul web Šošonov.

Prvý výkop zápasu medzi Spartakom a MŠK Žilina sa v Trnave očakáva o 18:00 hodine.

Máme jasnú motiváciu, chceme duel vyhrať, tvrdí Ščasný

Tréner žilinských Šošonov Michal Ščasný odpovedal aj na otázku, či vypadnutie Spartaku z elitnej súťaže bude mať nejaký vplyv na hru MŠK Žilina. „Náš výkon to nijako neovplyvní, v to verím. My sa pripravujeme rovnako a chceme duel zvládnuť. Samozrejme, po psychickej stránke to môže mať na súpera dopad, my tam však ideme s jasným zámerom a cieľom," povedal pre web klubu MŠK Žilina tréner Ščasný.

453342971_897856129045658_657888620682048357_n.jpg Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Motivácia po porážke východniarov nechýba

Šošoni si so sebou navyše nesú aj víťaznú náladu po zvládnutom dueli proti východniarom z Michaloviec. „Nechcem, aby sme si zachovali túto hladinu chcenia, chcem to ešte zvýšiť. Boli tam super veci, no stále je na čom pracovať. Navyše proti Trnave, ktorá to má založené práve na agresivite, sa im musíme touto agresivitou vyrovnať. Potom sa ukáže aj naša futbalovosť. Jednoducho ešte viac energie, behavosti, nábehov. S týmito futbalistami, ktorých máme v kádri, sme maximálne odhodlaní do každého zápasu. Stále vieme vystupňovať tempo," je presvedčený Ščasný.


Súvisiaci článok
Žilina si napravila chuť po neuspokojivom zápase s Podbrezovou. Šošoni zdolali Michalovce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť