Štvrtok 19. 09. 2024 23:57:24 | Meniny má Konštantín

Výpadky prúdu sa nevyhnú ani okresom Žilinského kraja. V týchto dňoch sa budete musieť vynájsť

Stredoslovenská distribučná naplánovala počas budúceho týždňa rozsiahlejšie odstávky elektriny. Dotknú sa niektorých obyvateľov okresov: Čadca, Turčianske Teplice, Námestovo, Dolný Kubín. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom vo štvrtok 15. augusta informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš.

TASR|15. august 2024|13:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinská radnica informovala občanov o odstávke elektriny v rôznych častiach mesta. Tieto termíny si zapíšte!
Čítajte viac >

Obec Svrčinovec v okrese Čadca čaká odstávka elektriny v stredu 21. augusta. Medzi 7:30 a 16:30 hodinou vykonajú elektrikári revíziu vzdušného vedenia vysokého napätia. Pocíti to zhruba 800 domácností.

Obyvatelia obcí Brieštie, Kaľamenová, Slovenské Pravno a Abramová (všetky okres Turčianske Teplice) by sa mali pripraviť na odstávku elektriny vo štvrtok 22. augusta. Od 7:30 do 17:30 hodiny nepôjde elektrina v 600 domácnostiach. Elektrikári budú v tom čase opravovať úsekový vypínač na vedení vysokého napätia.

V Zákamennom v okrese Námestovo naplánovala spoločnosť odstávku elektriny v utorok 20. augusta od 8:00 do 15:30 hodiny. Na príčine bude revízia vzdušného vedenia vysokého napätia, pričom odstávka zasiahne približne tisíc odberateľov.

man-electrical-technician-working-switchboard-with-fuses.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

V obciach Pokrývač a Pribiš (obe okres Dolný Kubín) bude plánovaná odstávka elektriny v piatok 23. augusta. Počas opravy izolátora na vedení vysokého napätia od 8:30 do 16:00 hodiny pocíti obmedzenie približne 550 domácností.

„Vo všetkých prípadoch sú odstávky elektriny vzhľadom na charakter plánovaných prác nevyhnutné. Technicky tu nie je možné zásobovať dotknutých odberateľov z iného okruhu sústavy a bezpečnosť elektrikárov si vyžaduje, aby boli vedenia bez napätia," ozrejmil Gejdoš.

Plánované odstávky spojené s pravidelnou údržbou distribučnej siete podľa neho predchádzajú poruchám, nečakaným výpadkom a nebezpečným situáciám. „Pracovníci sa pousilujú, aby obmedzenia trvali čo najkratšie. Ak nedôjde k nepredvídateľným komplikáciám, dodávku elektriny obnovia skôr ako v ohlásenom čase," doplnil. Spoločnosť v tejto súvislosti prosí obyvateľov zasiahnutých odstávkami o trpezlivosť a primeranú prípravu.


Súvisiaci článok
Katolíci na Slovensku i v zahraničí slávia Nanebovzatie Panny Márie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť