Štvrtok 19. 09. 2024 21:16:05 | Meniny má Konštantín

Ekodukt pri Svrčinovci: Práce pokračujú ďalej, vodičov čakajú dopravné obmedzenia

Ekodukt pri Svrčinovci, ktorý bude využívaný na migráciu veľkých zvierat v okolí diaľnice D3, postupuje vo výstavbe. Národná diaľničná spoločnosť v tlačovej správe informovala, že aktuálne sa realizuje aj most nad cestou číslo I/11.

Radka Kostánová|14. august 2024|13:30:00

Zdroj: ndsas.sk

Súvisiaci článok
VIDEO: Výstavba ekoduktu vo Svrčinovci pokročila. Pozrite si najnovšie zábery
Čítajte viac >

Pokračujú práce v budovaní kysuckého ekoduktu

Národná diaľničná spoločnosť informovala, že práce na ekodukte pri Svrčinovci pokračujú a aktuálne sa realizuje aj most nad cestou číslo I/11. Konštrukcia mosta je zložená z prefabrikovaných železobetónových dielcov, ktoré sa na presné miesto určenia budú ukladať pomocou ťažkého mobilného žeriavu. V nasledujúcich dňoch bude prebiehať montáž prefabrikátov.

Aktuálny stav prác

Doteraz boli na ekodukte zrealizované preložky inžinierskych sietí, dokončená nosná konštrukcia vrátane izolácie nad železničnou traťou a ekoduktu nad Šlahorovým potokom.

„Ukončené boli práce na samotnej preložke Šlahorovho potoka, zrealizovaný bol aj ľavý základ ekoduktu nad cestou číslo I/11 a časť pravého základu. Zrealizovali sa aj práce na stabilizácií svahu na pravej strane budúceho ekoduktu nad cestou číslo I/11, následne bol dokončený pravý základ. Taktiež sa buduje násyp v časti medzi ekoduktom nad Šlahorovým potokom a ekoduktom ponad železničnú trať,“ doplnila Národná diaľničná spoločnosť.

IMG_20240813_141947598.jpg Zdroj: ndsas.sk

Vodičov čakajú krátkodobé obmedzenia v doprave

V termíne od pondelka 19. do piatka 30. augusta nastanú čiastočné dopravné obmedzenia v súvislosti s osadením prefabrikovaných dielcov ekoduktu. Podľa dostupných informácií sú práce naplánované tak, aby bola plynulosť dopravy obmedzená pokiaľ možno v minimálnom rozsahu.

Národná diaľničná spoločnosť uviedla, že montáž bude prebiehať vždy v dvoch časových slotoch v rámci dňa, od 10:00 do 13:00 hodiny a od 17:00 do 20:00 hodiny. V nedeľu 25. augusta však stavebné práce prebiehať nebudú.

„V uvedených časoch je potrebné zo strany motoristickej verejnosti počítať s miernym zdržaním, pretože v čase keď sa budú ukladať prefabrikáty ponad cestu číslo I/11 bude doprava zastavovaná úplne – buď obidva pruhy alebo len čiastočne jeden pruh, vždy podľa potreby. Doprava však bude usmerňovaná regulovčíkmi, dodala Národná diaľničná spoločnosť.


Súvisiaci článok
R3 Tvrdošín - Nižná a ekodukt vo Svrčinovci: Kľúčové etapy sú dokončené, výstavba pokračuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť