Štvrtok 19. 09. 2024 03:04:09 | Meniny má Konštantín

Uzávierka pod Strečnom ako zdroj ďalších problémov. Starý most na obchádzke dostáva poriadne zabrať

Zahraniční a aj domáci motoristi na severe Slovenska dostávajú poriadne zabrať. Ich prejazd pod Strečnom komplikuje víkendová uzávera počas soboty 10. a nedele 11. augusta 2024. Obchádzková trasa však obsahuje most, ktorý tiež nie je v najlepšom stave a schátranosť materiálu popísali aj miestni. Situácia vôbec nie je ružová.

Michal Szentivanyi|10. august 2024|15:00:02

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Súvisiaci článok
Vodičov čaká ťažké obdobie. Pod Strečnom začínajú rozsiahle práce, pripravte sa na uzávierky
Čítajte viac >

Osobnú skúsenosť miestnych obyvateľov priniesol portál Aktuality.sk. Víkendová uzávierka pod Strečnom bola v sobotu 10. augusta už krátko po druhej hodine poobede oznámená políciou na sociálnej sieti. Situáciu na ceste však orgány zákona stále monitorujú.

Daniel Stehlík_1600x1017.jpg Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Viac ako polhodinový prejazd

Aktuality.sk upozornili, že už v piatok 9. augusta sa o pol tretej popoludní v smere od Žiliny do Martina začali tvoriť kolóny v obci Mojšová Lúčka. Prejazd po úseku pod Strečnom trval viac ako polhodinu. „Celkové zdržanie v úseku mám už približne hodinu. Idem z Českej republiky do Košíc,” povedal pre Aktuality.sk jeden z kamionistov v mieste umiestnenia svetelnej signalizácie.

Erika Ďurčová 2_1600x1072.jpg Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Z mosta opadáva betón priamo do potoka, povedal jeden z miestnych

Problémy sa však nekončia len pri ceste pod Strečnom. Jej uzávierka totiž logicky spôsobila väčšiu vyťaženosť obchádzkových trás. V nej je zaradená aj Rajecká dolina a obec Porúbka.

Práve jeden z jej obyvateľov neskrýva obavy pred tým, čo sa deje na už tak schátranom moste. „Posledné dni je to už cítiť. Videl som ako išlo aj desať nákladných vozidiel za sebou. Z mosta opadáva betón priamo do potoka. Premávka sa zhustila. Autom sa mi nedalo ani dlhší časť vyjsť z dvora. V sobotu 10. augusta v čase úplnej uzávery očakávam ešte väčší nárast," prezradil s obavami pre Aktuality.sk jeden z miestnych obyvateľov obce Porúbka.


Súvisiaci článok
Motoristov čakajú krušné časy pod Strečnom. Túto uzávierku budete rátať v desiatkach hodín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť