Piatok 20. 09. 2024 02:44:50 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Mládežnícky turnaj ovládli žilinskí Šošoni. Výsledky hovoria za všetko, minuloročný majster z Poľska má druhé miesto

Verejnosť už pozná výsledky štvrtého ročníka medzinárodného mládežníckeho turnaja U14 – Škriniar Cup. Ten sa konal od piatka 2. do nedele 4. augusta. Na futbalovom podujatí sa tak stretlo hneď niekoľko tímov z celej Vyšehradskej štvorky a Rakúska. Ovládli ho žilinskí Šošoni.

Michal Szentivanyi|5. august 2024|15:00:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Akadémia MŠK Žilina a cvaksk.sk/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Ľahší život pre cyklistov. V regiónoch kraja pribudli servisné stojany, opravu s nimi hravo zvládnete
Čítajte viac >

O futbalovom úspechu informoval web MŠK Žilina. Šošoni pripomenuli, že vo veku do 14 rokov na Akadémii MŠK Žilina už v minulosti pôsobil jeden z najznámejších juniorov. Je ním terajší obranca francúzskeho tímu PSG a slovenskej reprezentácie Milan Škriniar.

IMGL7100.jpg Zdroj: cvaksk.sk/Daniel Stehlík

Premiérový triumf

Žilinskí juniori si tak zmerali sily s tímami z celej Vyšehradskej štvorky a Rakúska. „Z premiérového triumfu sa napokon tešia žltozelení, ktorí odsunuli na druhú priečku minuloročného šampióna Lech Poznań," doplnil web MŠK Žilina, ktorý jedným dychom pogratuloval juniorským futbalovým talentom.

IMGL7155.jpg Zdroj: cvaksk.sk/Daniel Stehlík

Šošoni si to na turnaji pod záštitou nášho svetoznámeho odchovanca Škriniara rozdali v Závodí proti tímom SK Slavia Praha, KKS Lech Poznań, MTK Budapest a FK Austria Wien. „Hralo sa systémom každý s každým, 2 x 25 minút," pripomenuli Šošoni na webe.

Konečné poradie:

  • MŠK Žilina (Slovensko) – 9 bodov
  • KKS Lech Poznań (Poľsko) – 9 bodov
  • MTK Budapest (Maďarsko) – 7 bodov
  • FK Austria Wien (Rakúsko) – 3 bodov
  • SK Slavia Praha (Česko) – 1 bod

IMGL7417.jpg Zdroj: cvaksk.sk/Daniel Stehlík

Výsledok z piatka 2. augusta

FK Austria Wien - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Blaščík, Krempaský

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: „Boli sme herne lepším družstvom. Dobre sme získavali lopty z pressingu, ale v útočnej fáze sme sa zdĺhavým riešením dostávali do málo nebezpečných situácií. V druhom polčase sme šli za víťazstvom, vytvorili sme si viac zaujímavých situácií a súpera sme do ničoho nebezpečného nepustili. Chlapcov chcem pochváliť za prístup k zápasu."

MTK Budapest - SK Slavia Praha 2:2

Výsledok zo soboty 3. augusta

SK Slavia Praha - MŠK Žilina 0:3 (0:3) Góly MŠK: Krempaský, Juhaniak, Herkeľ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: „V prvom polčase sme hrali výborne. Boli sme aktívni, súpera sme nepúšťali z vlastnej polovice, vytvárali sme si šance a zaslúžene sme vyhrávali. Po polčase sa hra vyrovnala, z oboch strán prišlo veľa nepresností. Súper sa snažil niečo s výsledkom urobiť, ale v defenzíve sme to ustáli."

KKS Lech Poznań - FK Austria Wien 2:1

MŠK Žilina - MTK Budapest 0:2 (0:1)

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: „Zápas proti fyzicky vyspelému a veľmi dôraznému súperovi sme nezvládli najmä v hlavách. Od začiatku duelu sme prehrávali osobne súboje a po zisku lopty sme ju neskoro odovzdávali. Z toho vznikali straty a súper si vytváral tlak. Súper zaslúžene vyhral a je veľa podnetov, ktoré si z tohto stretnutia musíme vziať."

SK Slavia Praha - FK Austria Wien 0:4

KKS Lech Poznań - MTK Budapest 3:0

IMGL7608.jpg Zdroj: cvaksk.sk/Daniel Stehlík

Výsledky z nedele 4. augusta

SK Slavia Praha - KKS Lech Poznań 0:4

FK Austria Wien - MTK Budapest 0:1

KKS Lech Poznań - MŠK Žilina 3:4 (3:2) Góly MŠK: Blaščík 3, Hutira

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: „Vo výbornom mládežníckom zápase sa hralo vo vysokom tempe. Nezachytili sme úvod a dostali sme dva góly z protiútokov. Potom sme mali herne navrch, dostávali sme súpera pod tlak a boli sme nebezpeční pred jeho bránou. Do druhého polčasu sme išli s gólovým mankom a museli sme otáčať. Hneď v úvodnej minúte sme vyrovnali. Potom sa hralo skôr medzi šestnástkami, súper čakal na našu chybu, ktorá našťastie neprišla a päť minút pred koncom sme dokázali zápas otočiť. V emočne vypätom závere sme udržali víťazstvo a tešíme sa z prvenstva. Chlapcov chcem pochváliť za nasadenie a víťaznú emóciu, ktorú vytvorili v družstve. Gratulujem im k prvenstvu."

IMGL8171.jpg Zdroj: cvaksk.sk/Daniel Stehlík


Súvisiaci článok
Škriniar Cup: Mladí futbalisti sa stretnú na medzinárodnom turnaji už po štvrtý raz
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť