Streda 18. 09. 2024 21:00:42 | Meniny má Eugénia

Svorka pod Dubňom vo veľkom trénuje. Hlavným cieľom Vlkov Žilina je play-off (VIDEO)

Letné dovolenky sa pre hokejistov z klubu Vlci Žilina nateraz skončili. To je čas, aby sa jednotliví hráči naplno pustili do prípravy. Tú započali na domácej pôde zimného štadióna, kde sa predviedli už pod novým trénerom Milanom Bartovičom.

Michal Szentivanyi|31. júl 2024|10:01:13

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Jakub Jakubík a Matúš Holenda zostávajú verní Vlkom Žilina aj v ďalšej sezóne
Čítajte viac >

K letnej príprave na ľade mal čo povedať aj skúsený obranca Matúš Holenda. „Treba aj trošku zacvičiť, aby sa telo po sezóne dalo do takého normálneho stavu. Čo sa týka Žiliny, tak ja som veľmi rád za úspech, ktorý sa nám podaril. Žilina je tam, kde si zaslúži byť a môže bojovať o umiestnenie v extralige. Ľudia si tu následne môžu užívať aj dobrý hokej," povedal Holenda, ktorý aj naďalej zostáva členom svorky.

Holenda.JPG Obranca Matúš Holenda, zdroj: zilina.sp21.sk

Vzťah s novým trénerom a ciele novej etapy

Fanúšikovia budú rovnako zvedaví aj na to, ako bude mužstvo fungovať s novým trénerom Milanom Bartovičom. Z pohľadu Holendu navyše nejde o žiadne nové meno. „Ja mám od nového trénera Milana Bartoviča len pozitívne očakávania. Milana poznám. My sme spolu aj hrávali v Trenčíne, takže nie je to pre mňa žiadne nové meno. Z tohto pohľadu som rád, že tu stále vidím známe tváre aj z radov chalanov, ktorí tu zostali. Myslím si, že tu vytvoríme fakt výbornú partiu, ktorú sme mali už aj počas minulej sezóny," vyhlásil nadšený Holenda.

Skúsený bek načrtol aj ciele, ktoré by v novej sezóne chceli ako mužstvo dosiahnuť. „Chceme zabojovať o play-off, čo bude náš prvý záchytný bod. Potom sa už len budeme snažiť hrať tak, ako najlepšie vieme. Môžeme zažiť skvelú sezónu a vytvoriť mimoriadny výkon," vyslovil očakávania obranca Vlkov Žilina.

Nasledovník Ernesta Bokroša si prevzal opraty

Letné tréningy Vlci odštartovali už s novým trénerom. Milan Bartovič uznal, že po prázdninovej prestávke nemusí všetko začínať hladko. „Bolo to trošku hektické. Vždy to tak býva. Musím však povedať, že hráči na ľade pracovali výborne. Bol to prvý tréning a bol som z toho milo prekvapený. Hráči sa určite udržujú na ľade celoročne. Zvládli to výborne a nastavili sme si nejakú pracovnú morálku. Po prvom dni s tým môžem byť spokojný," uviedol Bartovič.

Bartovič 2.JPG Tréner Milan Bartovič, zdroj: zilina.sp21.sk

Nový tréner priznal, že vo vedení diskutovali aj o prírastkoch v kádri. „Vieme, že tých slovenských hráčov na rozdávanie nie je, no aj tak som spokojný s našim stavom. Je jasné, že z cudzincov potrebujeme priniesť ešte dvoch bekov a dvoch útočníkov. To je naša ideálna predstava, čiže momentálne zháňame, hľadáme, skautujeme. Ja verím, že v najbližšej dobe sa nám ich podarí dotiahnuť," nastavil ambície klubu Bartovič.

20240730_102132_1600x1200.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Ten si je vedomý aj toho, že klub rozhodne nečaká pohodlné obdobie a budú sa musieť snažiť, v čom by mohol výrazne pomôcť vyšší počet kvalitných hráčov. „Máme tu rovno tri súťaže. Bude toho dosť. To hodnotím aj po tom, čo sme si pozreli rozvrh, a preto sa rozprávame o najväčšom počte hráčov. Bude to totiž veľké vyťaženie. Už v prípravných stretnutiach by som našim prvým trom päťkám dal odohrať maximálne šesť zápasov. Je to preto, aby sme neboli „prehokejovaní“, keď prídeme do ligy. Do extraligového obdobia nám zasiahne aj kontinentálny pohár, takže toho bude dosť. Verím, že sa nachystáme duševne aj fyzicky tak, aby to naši hráči zvládli," dodal tréner Vlkov Žilina Bartovič.

Ako to bolo s výberom trénerov? Objavila sa jasná podmienka

Ďalšie informácie zo zákulisia priniesol aj výkonný riaditeľ klubu Vlci Žilina František Skladaný. Ten fanúšikom priblížil situáciu, kedy sa bolo treba obzerať po novom trénerovi. „Kandidáti na trénerov boli. Myslím si, že viac kandidátov bolo zo zahraničia, no po postupe do extraligy sme si stanovili určité kritéria. Jedným z nich bolo aj to, aby sme ostali pri slovenskom trénerovi. Ten má samozrejme ambície a dokáže tím denno-denne posúvať. Potom začali seriózne komunikácie s Milanom Bartovičom a veľmi rýchlo sme sa dohodli,“ povedal k výberu nového trénera Skladaný.

Skladaný.JPG Výkonný riaditeľ klubu Vlci Žilina František Skladaný, zdroj: zilina.sp21.sk

Aj Skladaný bol pri otázke hľadania slovenských talentov viac ako úprimný. „Takí hráči na trhu už veľmi nie sú. Myslím si, že to bola z našej strany najväčšia úloha. Museli sme to po sezóne vyplniť čím skôr. Po tejto stránke sme urobili kopec práce a so slovenským jadrom sme veľmi spokojní. So zahraničnými hráčmi je to tak, že aj my potrebujeme dostatok času. A to preto, aby sme vybrali správne tipy do nášho kádra. My sa musíme zdobiť jednoznačne charakterom, pracovitosťou a hráč nemôže byť turista, ktorý príde do Európy na výlet, ale berie Európu z hľadiska značného posunu v kariére," povedal o výbere nových hráčov Skladaný.

Zloženie klubu DOXXbet Vlci Žilina v príprave:

Brankári: LaCouvee, Košarišťan, Vyletelka, Žille (obaja iba v tréningu)

Obrancovia: Gachulinec, Rajnoha, D. Kolář, Malina, Holenda, Dyakov, J. Pobežal, Jakubík, M. Varga, Vajko (obaja juniori)

Útočníci: Šmída, Mucha, Dej, Bezúch, Belluš, Juščák, Beták, R. Varga, Galamboš, Kolenič, Koyš, S. Rehák, B. Mráz, Melcher, Lopušan, Lukosevicius (k tímu sa pripojí 1. augusta), Štefánik (junior), Kopij (junior), Benko (junior), Dúbravík (junior)

Program prípravných zápasov:

Utorok, 13. augusta o 17:30 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HK‘32 Liptovský Mikuláš

Štvrtok, 15. augusta o 17:30 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HK Dukla Trenčín

Utorok, 20. augusta, Česká Třebová o 18:00 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HC Dynamo Pardubice

Štvrtok, 22. augusta o 17:30 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HC Frýdek-Místek

Utorok, 27. augusta, HK‘32 Liptovský Mikuláš – DOXXbet Vlci Žilina

Štvrtok, 29. augusta, HK Dukla Trenčín – DOXXbet Vlci Žilina

Štvrtok, 5. septembra o 17:30 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HC Nové Zámky

Utorok, 10. septembra o 17:30 hodine, DOXXbet Vlci Žilina – HC’05 Banská Bystrica

Piatok, 13. septembra, HC’05 Banská Bystrica – DOXXbet Vlci Žilina

Zápasy DOXXbet Vlci Žilina v B-skupine JOJ Šport Slovenského pohára:

Utorok, 3. septembra o 18:00 hodine, HC Topoľčany – DOXXbet Vlci Žilina

Sobota, 7. septembra o 17:30 hodine, MŠK Púchov – DOXXbet Vlci Žilina


Súvisiaci článok
Hokejoví fanúšikovia, pripravte sa na odovzdávanie permanentiek! Vlci Žilina oznámili hviezdny tím
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť