Štvrtok 19. 09. 2024 17:34:04 | Meniny má Konštantín

Tip na výlet: Rozhľadňa Terchovské srdce

Všetci cestovatelia, ktorí majú v obľube krásne výhľady, by si mali zapísať ďalšiu významnú lokalitu v oblasti Žilinského kraja. V Terchovej vás totiž čaká 30-metrová rozhľadňa, ktorá by rozhodne nemala ujsť vašej pozornosti.

Michal Szentivanyi|29. júl 2024|12:03:20

Zdroj: Koláž Žilina SP21/kamnavylet.sk a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Prechádzka kúzelným parkom v Mošovciach
Čítajte viac >

Táto výnimočná veža sa nachádza len kúsok od obce Terchová. Všetko sa odohráva v srdci malebnej prírody, kde na vás čaká rozhľadňa s lyrickým názvom - Terchovské srdce. Jej lokalita je sústredená na vrchu Oblaz, čo je podľa portálu kamnavylet.sk poslednou zastávkou náučného chodníka.

5890.jpg Zdroj: kamnavylet.sk

Filmová nostalgia

Staršie ročníky sa pri tejto lokalite určite pozastavia. Len skúsení a starší totiž vedia, že sa tu natáčal legendárny film Jánošík. Na vrchu Oblaz dokonca v tom čase stála rekvizita šibenice, na ktorej vyhasol život filmového a národného hrdinu.

Autor veže a cesta k nej

Rozhľadňu má architektonicky na svedomí Alojz Mucha. Smerom k nej nájdete približne 1 kilometer dlhú a nenáročnú turistickú trasu. Tá sa začína v centre Terchovej a zvládnu ju všetky vekové kategórie turistov.

4-00652317a65baa7b764944b19af536cdc59ecfc9.jpg Zdroj: TASR

Čaká na vás rozhľadňa o výške spomínaných 30 metrov, pričom na vežu môžete vystúpiť po užšom schodisku. K dispozícii tam sú tri terasy, z ktorých môžete očakávať dychberúci výhľad na okolie. Vášmu oku neuniknú siluety Malého a Veľkého Rozsutca, Boboty, Tiesňavy, Obšívanky a Sokolia. Rozhľadňa je celoročne a voľne prístupná.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Objavte cestu životom Juraja Jánošíka na výstave v Terchovej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť