Sobota 07. 09. 2024 21:34:44 | Meniny má Marianna

Večerný útok medveďa v Šútove: 34-ročného muža napadol počas jazdy na bicykli

V stredu 24. júla v podvečerných hodinách policajti zo Žilinského kraja prijali z tiesňovej linky 112 oznámenie o útoku medveďa hnedého na cyklistu, ku ktorému malo dôjsť na lesnej ceste v Šútove.

Radka Kostánová|24. júl 2024|21:49:28

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Štátna ochrana prírody spúšťa linku na nahlasovanie nebezpečných situácií s medveďmi
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, v tlačovej správe informovala, že v stredu 24. júla v podvečerných hodinách došlo k útoku medveďa na cyklistu.

„Po príchode policajnej hliadky na miesto bolo zistené, že medveď hnedý napadol 34-ročného muža počas jazdy na bicykli. So zranením dolnej a hornej končatiny bol prevezený do nemocnice,“ priblížila hovorkyňa.

Podľa informácií Televízie JOJ, ktoré priniesla na svojom webe, išlo o dvoch súrodencov - brata a sestru, ktorí na známom turistickom chodníku išli bicyklami. V časti Zajacová na nich vybehla medvedica, ktorá podľa sestry mala pri sebe tri mláďatá.

Kremeňová zároveň uviedla, že bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia. Polícia poskytla Zásahovému tímu pre medveďa hnedého súčinnosť pri pátraní po medveďovi, ktorého sa nepodarilo nájsť.

Obyvatelia, dávajte si pozor!

Žilinskí policajti žiadajú občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby nemajú váhať a kontaktovať políciu na čísle 158.

Podľa zástupcu hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Richarda Bolješika vyslali k zranenému jednu ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. Informovala o tom Tlačová agentúra Slovenskej republiky na svojom webe. „Záchranári po prvotnom ošetrení previezli muža s otvorenými ranami predkolenia do Univerzitnej nemocnice Martin," konkretizoval.

Od začiatku roka do 1. júla eviduje Štátna ochrana prírody 793 hlásení o výskyte a strete medveďa s človekom. Z toho 37 jedincov eliminovali členovia zásahového tímu a poľovné združenia.


Súvisiaci článok
Ďalší okres v pozore: Pre výskyt medveďa vyhlásili v Turčianskych Tepliciach mimoriadnu situáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť