Štvrtok 17. 10. 2024 02:52:15 | Meniny má Hedviga

Karatista z Liptova reprezentoval mesto na Európskych univerzitných hrách. Vybojoval bronz

V maďarských mestách Miškovec a Debrecín sa od piatka 12. do stredy 24. júla 2024 konal šiesty ročník Európskych univerzitných hier. Svoje zastúpenie malo aj mesto Liptovský Hrádok. Šikovný karatista vybojoval bronz.

Radka Kostánová|26. júl 2024|08:00:02

Zdroj: Facebook/Liptovský Hrádok - Naše mesto

Súvisiaci článok
Liptovský Hrádok prosí o zvýšenú pozornosť pri prechádzaní podchodom: Čarovné maľby sa dočkajú obnovy
Čítajte viac >

Dominik Imrich z Liptovského Hrádku vybojoval bronz na Európskych univerzitných hrách v Maďarsku. Úspešne reprezentoval svoje mesto a zaslúžil si ocenenie. Zástupcovia z Liptovského Hrádku na sociálnej sieti informovali, že na týchto hrách sa zišlo viac ako 4 500 športovcov z 30 európskych krajín, ktorí súťažili v 17 športoch. Toto podujatie je v Európe najväčším svojho druhu.

„Na tomto významnom podujatí malo svoje zastúpenie aj karate. V rámci slovenskej reprezentácie sa na podujatí predviedol Hrádočan Dominik Imrich, ktorý reprezentoval svoju ,,alma mater“ Ekonomickú univerzitu v Bratislave. V kategórií Kumite muži do 60 kg postupne nastúpil do piatich zápasov so skúsenými bojovníkmi,“ priblížili zástupcovia mesta.

Mladý šikovný Hrádočan si skúsene poradil s rôznymi konkurentmi. Zápas o bronz bol preto napínavý do posledných sekúnd, ale Dominik nakoniec zdolal reprezentanta Portugalska J. Xaviera a bronzová medaila poputovala na Slovensko.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Chcete sa vrátiť do minulosti? V Liptovskom Mikuláši vystavujú výklad obchodu spred 100 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť