Sobota 07. 09. 2024 21:03:30 | Meniny má Marianna

O Bytčiansku varešku: Súťaž o najlepší guláš sa blíži!

V sobotu 3. augusta 2024 sa uskutoční súťaž vo varení gulášu v Bytči. Organizátori očakávajú veľký záujem kulinárskych tímov, a preto je dôležité, aby sa tímy prihlásili dostatočne včas pred súťažou.

Juliana Krčulová|25. júl 2024|08:00:16

Zdroj: Koláž Žilina SP21/bytca.sk

Súvisiaci článok
Zelené plány pre Žilinu: Na Balustráde pribudne výsadba 175 trvaliek a 250 popínavých ruží
Čítajte viac >

Súťaž vo varení gulášu v Bytči

Na Kaplnke v Bytči sa tento rok stretne viac ako 30 súťažných družstiev. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa mesta, Adriana Brziaková. „Mesto Bytča si už minulý rok vyskúšalo organizáciu súťaže vo varení gulášu. V septembri 2023 sa uskutočnil nultý ročník podujatia O Bytčiansku varešku. Napriek nepriaznivému počasiu sa podujatie vydarilo a zúčastnilo sa na ňom viac ako 300 gurmánov a 30 súťažných tímov,“ priblížila.

Miroslav Minárčik, primátor mesta Bytča, zdôraznil, že práve kvôli počasiu a dlhšiemu dňu posunuli tohtoročné podujatie na letné mesiace. „Podobne ako aj vlani, počas celej akcie sa budú konať sprievodné aktivity venované aj deťom. K dispozícii bude napríklad skákací hrad,“ uviedol.

sirka_150_bc0a7ac82f.jpg Zdroj: bytca.sk

Podmienkou účasti súťažného tímu je podľa dostupných informácií minimálne množstvo porcií v počte štyri, ďalej zabezpečenie surovín a kuchárskeho náradia vo vlastnej réžii, pričom víťazné družstvo bude odmenené novou kotlinou.

O dobrú náladu sa postará bytčianska hudobníčka Anna Holincová, speváčka Miriam Šipulová a v závere bude hrať aj DJ Papánek. Súťaž O Bytčiansku varešku – 1. ročník sa bude konať za každého počasia na Kaplnke v sobotu 3. augusta 2024 od 10:00 hodiny.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zažijete Maxim Astrálne Car Meets aj prehliadku Burianovej veže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť